välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kärnenergi alternativ

Postad av : Stefan Svensson

Kärnenergi var en gång förebådade som lösningen på många av världens problem. Det sågs som en enkel och säker källa till nästan obegränsad makt. Men vi har lärt oss att kärnkraften har samtidigt en livskraftig källa till ren energi, potentiella faror och komplikationer. Dessa frågor omfattar deponering av kärnavfall, att hitta platser för kärnkraftverk, uppstartskostnader och se kraftverk står up-to-date. Medan kärnkraften inte bör överges, bör alternativa energikällor inte ignoreras.

vattenkraft

Vattenkraft, eller vattenkraft, genererar energi med hjälp av kinetisk energi i rörligt vatten, ofta med hjälp av dammar. Turbiner insidan av dessa dammar är aktiverade, vilket skapar elektricitet. När en damm har byggts, är vattenkraftproduktionen relativt billigt, och vattenkraft producerar lite luft och termisk förorening. Uppdämning floder kan förstöra uppströms livsmiljöer och störa fiskar och andra organismer som lever och häckar i floder.

Vindenergi

Vindkraftverk och turbiner har utnyttja vindkraft för humant bruk sedan 200 f. Kr. Medan många av de principer har förblivit densamma, vindkraft har kommit långt sedan dess och är nu den snabbast växande energikällan i världen. Vindkraft är begränsad av antalet livskraftiga platser för vindkraftverk, som kräver genomgående höga vindhastigheter. Nya turbiner som kräver lägre vindhastigheter byggs

Solar Energy

Solenergi finns i två former-passiva och aktiva. Passiv solenergi utnyttjas genom att omvandla solljus och värme till användbar energi utan användning av solceller. Uppvärmning en kopp med vatten genom att placera den på instrumentbrädan i bilen medan den sitter i solen är ett enkelt exempel på passiv solenergi. Aktiv solenergi använder solceller eller andra solfångare för att skapa elektricitet, antingen genom att omvandla solljus eller genom att koncentrera värme som samlats in från solljus och att använda energi för att driva en generator.

Geotermisk energi

djupt under jord, är jorden en mycket varm och aktiv plats. På vissa ställen, den här värmen försvinner i form av ånga, hetvatten eller het rock, som kan användas för att skapa elektricitet eller värme vatten och hem eller bara avnjutas på en naturlig varm källa. Men platser där geotermisk energi som finns tillgängliga är begränsade, och inte alla är förnybar eller obegränsade.

biomassa

energi från biomassa, eller bioenergi, drar fördel av den lagrade energin i organiskt material. Bioenergi kan vara så enkelt som att sätta trä i en vedspis eller så komplext som att skapa biobränslen. Energi från biomassa ger 15 procent av världens energi och i utvecklingsländerna kan ge mer än det dubbla. Även bioenergi är helt förnybart (vi kan odla den i vår bakgård), är det inte det mest effektiva energikälla.

    
    Copyright © 2011 give2all.org