välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ormbunke fronds fakta

Postad av : Valon Istrefi

Fern fronds göra trippel plikt som stjälkar, blad och könsorganen. De komponerar de delar av ormbunke som är ovan mark, producera små broschyrer som absorberar solljus för att skapa energi och undersidan är belagda med sporbildande göra kluster som gör att ormbunken att reproducera. Medan ormbunke fronds finns i många former och storlekar, oftast de ses i form av en triangel eller spjut (löv) och fraktala i naturen, med en liten del av deras flygblad matematiskt motsvarar strukturen i det hela.

Du behöver:
Reflective vindrutan skugga
. Kraftigt aluminiumfolie.
Vattenkokare grill eller kolgrillen.
Aluminium pie pan.
Binder klipp.
Stor plast ugn väska.
Gjutjärnspanna.
Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna).
Tillval:. Ugnstermometer

Ormbunkar

Ormbunkar intar en unik plats i växtvärlden. De och några få utvalda medlemmar av andra växtfamiljer är kärlväxter som producerar asexuellt: de har fullt utvecklade rot-och ven att ta in näringsämnen och element från den jord som används för att bygga celler och cirkulera energi under de olika delarna av anläggningen, men de inte ger blommor, frön eller pollen. Istället för att växa blad, ormbunkar producera fronds, stjälkar en kombination av och lämnar med unika egenskaper alla sina egna.

Habitat

Ormbunkar behöver fukt för att växa. Av denna anledning flesta ormbunkar föredrar skugga, där fukt dröjer, och många kommer att dö i direkt solsken där fukt avdunstar snabbt. Ormbunkar behöver detta fukt inte bara för att hjälpa transportera näringsämnen hela deras system, men också att reproducera. Vissa solexponering är nödvändigt för ormbunkar att utföra fotosyntes, så för mycket skugga kan vara lika dödligt som för mycket solljus.

fronds

fronds är lummiga grenar som en ormbunke producerar att absorbera solljus och hjälpa skingra dess sporer. Storlek, färg och form fronds skiljer sig ordentligt från art till art, men de är alla består av små flygblad som samverkar för att bilda hela ormbunksblad, ungefär på samma sätt enskilda hårstrån arbete för att bilda hela fjäder av en fågel. Dessa broschyrer är kända som pinnae. Topparna på de pinnae är gröna och hus fotosyntes systemet för ormbunke. Bottnar i pinnae täcks av små sporangier, de kluster som producerar sporer.

Sporer

Ormbunkar skapa och sprida sporer för att återge. Istället för att dela reproduktionsprocessen sexuellt i pollen och ägg som utvecklas till frön, ormbunkar använda asexuell reproduktion, skapa sporer som innehåller kopior av de ursprungliga ormbunke DNA. I en mogen ormbunke är dessa sporer ut från sporangier på undersidan av bladen, där de fånga vinden och svävar iväg. Fern sporer är mycket små, ungefär som pollen, när sporerna bosätta sig i en plats med rätt fukthalt och mark som de kommer att utvecklas till en ny ormbunke.

Fern Typer

Det finns många typer av ormbunkar, alla med sina egna funktioner. Ibland är skillnaderna små, till exempel införandet av ett indusium, ett membran som håller sporer i ormbunken tills de är redo att avsluta. Ormbunkar skiljer sig också genom tillväxt, ormbunksblad produktionsmetod och miljökrav.

    
    Copyright © 2011 give2all.org