välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

roll av lipider

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
Reflective vindrutan skugga
. Kraftigt aluminiumfolie.
Vattenkokare grill eller kolgrillen.
Aluminium pie pan.
Binder klipp.
Stor plast ugn väska.
Gjutjärnspanna.
Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna).
Tillval:. Ugnstermometer

roller Lipider

Lipider har många roller i kroppen får ingå en strukturell roll i membran och lagra energi för senare användning för att hjälpa hjärnan överföra nervimpulser och reglera funktionen av kroppen.

Struktur

Lipider utgör majoriteten av cellens membran "struktur. Membran består av en tvåskiktsmembran av lipider, med vattenlösligt (hydrofila) huvud grupper som gjorts och hydrofoba (vatten-hata) fettsyra kedjor inför i. proteiner i membranet har en mängd olika roller, men lipider form den fysiska barriär som skiljer insidan av cellen från utsidan av cellen.

energikälla

Lipider lagras i fettvävnaden (fettceller) om mer fett i förtäras än vad som behövs omedelbart. I magra människor 18% till 25% av kroppsmassan fett (till stor del i cellmembran och fettväv). Muskler, fettceller och levern metabolisera lipider och bildar ATP under fastan, även över natten. Efter att ha ätit kan fettceller och leverceller använda fettsyror från kosten att göra nya lipider att lagra i fettceller.

Isolering

Ett lager av fett under huden isolerar djur från kalla temperaturer. Detta gäller särskilt för däggdjur som lever i Arktis (isbjörnar) och vatten (valar, sälar, delfiner), alla dessa djur är beroende av ett tjockt lager av fett under huden, späck, att hålla kroppen varm.

nervfunktion

Nerver har länge axoner agerandet signaler från en del av hjärnan eller kroppen till en annan cell i hjärnan eller ryggmärgen. Vissa axoner är mycket långa-från botten av foten till ryggraden, till exempel. Ett tjockt lager av myelin, ett speciellt membran lipid, hjälper nervimpulser gå snabbare fram axon.

Signaling

Steroid hormoner (östrogen, testosteron, hormoner binjuren) är lipider som överför signaler i hela kroppen. De hormoner binder bärarproteiner i blodet, diffusa sedan genom cellmembranen för att binda receptorer i cellerna och ändra genuttryck. Andra fetter i cellmembranet antingen aktiverar andra budbärare system eller ändras som en del av en andra budbärare system som ändrar cellens verksamhet.

Protein Ändring

Proteiner kan ha lipider knutna till dem. Dessa fetter kan hålla en vattenlöslig protein i ett membran. I andra fall, lipider och proteiner bildar ett komplex som transporterar lipider (hydrofoba molekyler) genom blodet.

Övriga funktioner Lipider

prostaglandiner och leukotriener är lipider som reglerar inflammation. Fettlösliga vitaminer har många roller, vitamin K reglerar blodets koagulation, vitamin E är en antioxidant, hjälper D-vitamin kalcium kroppen använder och vitamin A har roller i syn och immunitet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org