välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

struktur kamfer

Postad av : Annika Hultén

Kamfer Origins

Kamfer är en vit, vaxartad fast eller olja härrör ursprungligen från ett träd som kallas kamfer lagerblad, eller Cinnamonum camphora, och var en gång användes av Asiatiska kemister för ett antal medicinska ändamål. Marco Polo nämns användningen av ett kamfer utdrag i sina räkenskaper sin resa till Kina, och den kemiska har vissa hälso-applikationer även i dag. Kamfer kännetecknas av sin starka lukt och skördas från träd genom sublimering, eller genom behandling mogna löv och kvistar. Även kamfer var först en produkt av särskilt träd i Asien, termen nu hänvisar till ett antal relaterade flyktiga föreningar dras från olika växter. ,

Kamfer Använder

I ansökan kamfer används främst för att lindra mindre hud eller muskler smärtor, men det har också varit mycket uppskattad för sin starka doft i vissa kulturer. Precis som mentol, har kamfer olja en märkbar kyla reaktion när det appliceras på huden, och kombineras ofta med andra hud kemikalier för att mjuka upp sina irriterande egenskaper. Ren kamfer, kan dock vara farligt. Om appliceras direkt på huden och masseras in, kan den orsaka inflammation och även läkare en gång förbjudna kamfer tinkturer för olika krämpor, har föreningen visat giftigt vid förtäring och orsaka kramper och andra neuromuskulära problem. Kamfer ser även ansökan i balsamering tekniker, mal avskräckande och fyrverkeripjäs skapande.

Kamfer Struktur

Den kemiska strukturen hos kamfer uttrycks som C10H16O, en kombination av kol, väte-och syreatomer. Det som oftast liknar vita kristaller även om det, såsom nämnts ovan, kan behandlas som en vaxartad substans eller olja i tillämpningssammanhang. Substansen kan också tillverkas syntetiskt och kan skapas av terpentin eller, mer vanligt, alfa-pinen, en förening som finns i oljan av pinjeträd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org