välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av fossila bevarande

Postad av : Jeanette Morales

Fossiler bevaras på två sätt: med och utan ändringar. Bevarande med förändring omfattar förkolning förstening, omkristallisering och ersättning. Bevarande utan ändringar inkluderar användning av formar och uppbörd av sådana indirekta bevis

förkolning

förkolning sker ofta i bevarandet av växter och mjuka organismer. . Resterna av växten eller djuret krossas under tyngden av berget. De gaser, inklusive väte, kväve och syre, är avstängda gasades genom processen av värme och kompression. Vad är kvar är en kol film, ett intryck av den tidigare levande ting.

Förstening

Ibland kallas permineralization uppstår förstening när ett poröst material såsom ben eller skal fylls med att bevara material som kalciumkarbonat eller kiseldioxid. Den ursprungliga tanken eller ben blir begravd under jord och vatten tränger in i ytan. Grundvattnet innehåller kalciumkarbonat som fyller tomrummen i materialet, som med tiden hårdnar och fyller porerna fulla av mineraler som bevarar objektet.

Omkristallisering

omkristallisering sker ofta i skal fossil och är den process genom vilken liten molekyl kristaller inuti ett skal bildas ofta av en typ av kalciumkarbonat kan omvandla till en annan typ av kalciumkarbonat. Detta stabiliserar skal och omvandlar den till ett fossil.

Ersätter

förekommer hos både skaldjur och trä är ersättning när de atomära sammansättningen av den ursprungliga levande ersättas cell för cell med en ny kemisk struktur. Normalt är den kemikalie som ersätter det ursprungliga bestäms av grundvatten för fossila ligger i. En vanlig typ av ersättning är silification. Det är när den ursprungliga levande kvar ersätts med kvarts, som i fallet med förstenade skogar.

Gjutning

Gjutning och gjutning är ett indirekt sätt att bevara fossil. I det här fallet att indirekt: den kemiska sammansättningen av det organiska materialet inte förändras, utan det ligger i ett ämne som gör intryck i ärendet. Vanliga exempel är produkter av ormbunksblad och snäckor sniglar.

Trace Fossiler

Trace fossil är en annan typ av indirekt bevarande av fossiler. Exempel på spår fossil är fotspår och vandringsleder. Dinosaurier och andra förhistoriska djur som transporteras genom snåren och längs matjord som senare var täckt med annat skräp. I vissa fall sina spår bevarade och kan grävas upp och klippa ur marken. Ett annat exempel på ett spår fossil är gödsel. Konserverade, ger fossil dynga fossila experter med tecken på antika födokällor och strukturen av förhistoriska matsmältningssystem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org