välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av remskivor

Postad av : Magnus Ekblad

Det finns tre klasser av remskiva: fast, rörlig och förening. Den rörliga och sammansatta remskivor är av särskilt intresse eftersom de ger mekanisk fördel, det kan trissa system som mer kraft än den avdragaren sätter in Sammansatta remskivor består av en mängd olika konfigurationer, inklusive block-och tackla används lyftanordningar . inom sjöfarten och differential trissa som används vid automatisk butiker

Fast Remskiva

Ett fast block är ansluten till en stationär stöd, istället för att vara direkt ansluten till lasten. Dess syfte är att ändra riktning för tillämpad kraft den linje trä igenom den. Till exempel kan den avdragare vara i nivå med lasten. Remskivan gör det möjligt för avdragare för att lyfta lasten utan att behöva stå över det. Ett vanligt användningsområde för en fast remskiva är att höja en flagga upp en flaggstång.

Lös Remskiva

En lös remskiva är monterad på lasten. Längden på linjen som leder från vardera sidan av trumman måste dra mindre än lastens vikt för att hålla den förhöjda. Om de två längder är vertikala, de behöver varje gälla endast hälften av lastens vikt. Det är som om lasten är upphängt i två separata vertikala linjer. Denna minskning av erforderliga kraften ger en mekanisk fördel vid lyft.

Compound Remskiva

En förening trissa Systemet kombinerar lös och fast remskivor. Ett välkänt exempel är block-och-tackla hissa. Linjen är gängade flera gånger mellan block av remskivor. Ett block (den rörliga remskivor) bifogas till lasten. Det andra blocket (den fasta drev) är ansluten till en fast stöd. Eftersom den rörliga remskivor är knutna till lasten måste de stiga samma avstånd som lasten. Eftersom de fasta remskivorna inte rör sig, måste längden på linjen mellan det fasta och rörliga block varje förkorta samma avstånd lasten lyfts. Så om fyra längder kör mellan de två blocken, och lasten stiger 1 m, sedan fyra längder förkorta 1 m och slangen skall totalt kortas 4 m. Den mekaniska Fördelen är därför fyra-till-en. Om remskivor är i linje vertikalt så att de arbetar direkt för att lyfta lasten (i motsats till snett), sedan avdragare att tillämpa bara 1 /4 av lastens vikt att lyfta den.

Differential Remskiva

En variant av blocket-och-tackla lyftanordning skillnaden trissan. Det är vanligt i mekaniker butiker att hissa tunga bildelar gillar motorer. Det har intresset egendom med en slack-dragande kedja, även när dess last från marken. Detta beror på att kedjan linje trådarna genom en två-kättinglyftblock från motsatta sidor, och de två remskivorna är fasta till varandra. Den motsatta kraft förhindrar att släppa av lasten. Samtidigt ger den lilla skillnaden i de två remskivorna "radier en stor mekanisk fördel.

Serpentine trissa system

En serpentin trissa system kopplar flera remskivor med en enda, platt, kontinuerlig bälte. Du kan hitta serpentin trissor bifogas bilmotorer att köra kringsystem såsom innedelens kompressor, servostyrning pumpen och generatorn. En av remskivor fungerar som en bältes, drog i bältet för att ta upp slack för att förebygga avvikelser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org