välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av signalgeneratorer

Postad av : Valon Istrefi

Ingenjörer, tekniker och vetenskapsmän använda många typer av signalgeneratorer i sitt arbete. Ljudsignal generatorer är den vanligaste typen, som används för att testa ljud utrustning och köra vetenskapliga experiment. Kommunikation och sända tekniker använder radiofrekvens (RF) generatorer för radio och TV. Telefon-och radar ingenjörer använder generatorer mikrovågsignalen. Och digitala tekniker använder logik generatorer för att utveckla dator kretsar. För komplexa applikationer, såsom digital-tv, kan tekniker använda olika typer av signalgeneratorer samtidigt.

Du behöver:
Reflective vindrutan skugga
. Kraftigt aluminiumfolie.
Vattenkokare grill eller kolgrillen.
Aluminium pie pan.
Binder klipp.
Stor plast ugn väska.
Gjutjärnspanna.
Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna).
Tillval: ugnstermometer

Audio

En tekniker som arbetar på en sund växel kommer att ha en ljudfrekvens signal generator på sin bänk. . Även om urvalet mänskliga hörseln i allmänhet löper 20 till 20. 000 cykler per sekund, kommer signalen generatorn har ett bredare spektrum av frekvenser, för att testa utrustning till sina gränser. Den har ett urval av fasta vågformer, inklusive sinus, triangel, kvadrat och sågtand. Den bästa signalen generatorer har vågformer med mycket hög renhet för att leta efter övertoner.

Buller generatorer producera ett slumpmässigt, statisk-liknande signal för hela audiobandbredd. Vitt brus ger lika sannolikhet för alla frekvenser i sitt sortiment. Skärt brus har samma energiinnehåll per oktav, det är vitt brus med låg-pass filter. Dessa används för att testa frekvensomfånget i ljud kretsar och rummets akustik.

Radio

Radio signalgeneratorer täcka en högre frekvensområde än ljud, till hundra megahertz eller mer. De är vana att testa utrustning radio. Generera radiofrekvenser med precision är svårare än ljud, så dessa signalgeneratorer är dyrare.

Eftersom radiosändningar använda modulering, kommer en signal generator producera två signaler, bärfrekvens och en modulerande signal. Signalen generator kommer att ha amplitud och frekvens modulatorer byggdes för att testa olika typer av sändningar redskap.

Mikrovågsugn

Dessa signalgeneratorer producera frekvenser till tiotals GHz. De är vana att testa kommunikationsutrustning och radar. Eftersom frekvenserna är ännu högre än för radio, och eftersom utrustningen är mer specialiserade, det är dyrare.

Logic

ingenjörer som bygger datorutrustning behöver generatorer logik signal. Dessa producerar en mängd högfrekvent pulser moduleras av data. Eftersom data är specifik för en ansökan, signalgeneratorer relatera till externa datakällor.

Godtyckliga

En traditionell signal generator som producerar en fast uppsättning vågformer som sinus och sågtand. En godtycklig signal generator kan du skapa och programmera en Vågform, som sedan produceras på den angivna frekvensen går. Dessa generatorer är digitala i naturen, skapa waveshapes från en datatabell.

    
    Copyright © 2011 give2all.org