välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

unika egenskaper hos en jättepanda

Postad av : Charlotte Wannberg

Oavsett om jättepandor är medlemmar av björn familj eller en annan familj helt har varit föremål för debatt sedan Pere David introducerade dem till väst 1869. DNA-test har sedan beslutat att jättepandor finns björn

Skillnader mellan Foder av björn och jättepandor

Björnar är allätare lutar starkt mot att vara köttätare, medan jättepandor äta en bambu-baserad kost. Jättepandor äter nästan hela bambu växt -. Blad, blommor, frön, stjälkar och culm, som är den "stammen" av bambu anläggningen

Pseudothumb av Giant Panda

jättepandor har en extra siffra på sina framben som de använder som en stå i motsättning tumme. Detta är en handled ben kallas radiella sesamoid som blivit förstorad. Det används för att hålla och manipulera jättepanda mat.

Skillnader i käkar och tänder av jättepandor

jättepandor har ansikten som ser rundare än andra björnar eftersom pandor har större käkmuskler. Jättepandor har också större kindtänderna jämfört med andra björnar. Dessa anpassningar kan pandor att tugga bambu effektivt.

Hibernation

Till skillnad från de flesta arter i tempererade zoner björn, jättepandor övervintrar inte. På grund av sin vegetarisk kost, inte bygger de inte upp tillräckligt med fett under året för att stödja dem genom vintern. Giant panda päls är också exceptionellt vattentät och isolerande, vilket gör jättepandor att sova bekvämt i snön.

Giant Panda Coloration

Pälsen av jättepandan har märkningar som gör det synligt i skogen. Denna synlighet kan enkelt hitta kompisar lättare. Pandor är ensamma varelser, så denna missfärgning också kan göra det lättare för djuren att undvika varandra under nonmating perioder. Eftersom jättepandor är aktiva under vintern, kan deras vita färg även göra dem svårare att se i snön.

    
    Copyright © 2011 give2all.org