välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

viktiga funktioner i muskelsystemet

Postad av : Ulf Friberg

Den mänskliga kroppen och djurkroppen är anmärkningsvärt lika i sin struktur och funktion. Alla varmblodiga djur har i stort sett samma typ av cirkulationssystemet, samma slags inre organ, samma mikroskopiska cell struktur och samma skelett system. Dessa likheter är särskilt märkbart i muskelsystemet

Du behöver:.
Reflekterande vindrutan skugga
. Kraftigt aluminiumfolie.
Vattenkokare grill eller kolgrillen.
Aluminium pie pan.
Binder klipp.
Stor plast ugn väska.
Gjutjärnspanna.
Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna).
Tillval:. Ugnstermometer

Typer

Det finns tre typer av muskelvävnad i djurets kropp. Skelettmuskulaturen, som också kallas tvärstrimmig på grund av deras randiga utseende, bifogas av senor och ligament att ben och brosk. Dessa muskler är betraktas som frivillig, eftersom de styrs av tankar och rör sig när djurets hjärna och nervändar berätta för dem att flytta. Glatta muskulaturen är de inre organen, som mage, tarm och urinblåsa. Verkan av glatta muskulaturen är ofrivillig eftersom den styrs av nervsystemet ensam. Hjärnan har ingen kontroll över deras rörelser. Hjärtmuskeln, på grund av sitt utseende och karaktär, är både tvärstrimmig och ofrivilliga.

Funktion

Skelettmuskulatur av ett djur gäller främst frivillig rörelse. När djuret promenader eller äter, nervimpulser från hjärnan resa ner till muskelfibrerna där de ändrar kemisk energi till mekanisk energi och musklerna kontraktet och flytta. Skelettmuskulatur arbetar även som stabilisatorer i att hålla ben och inre organ i kroppen på sina rätta ställen och generera kroppsvärme genom ständig rörelse. Glatta muskulaturen flytta ämnen i kroppen i en serie muskelsammandragningar kallas peristaltiken. Denna process kan ses i mage och tarm organ som mat transporteras överallt i hela tarmsystemet och i urinblåsan när gifter utsöndras från kroppen. Cardiac muskelfunktion är självförklarande --- det håller hjärtat flytta och blod och syre som cirkulerar i hela kroppen.

Egenskaper

Alla muskler har vissa egenskaper som ingår i deras rörelse och funktion. De får alla och svara på stimuli genom kroppens nerver. Detta kallas retbarhet och kan ses när ett djur blir upphetsad och hjärtat slår snabbare och den börjar att andas och gå snabbare. Kontraktilitet tillåter musklerna att förkorta och tjockna och kan ses i misshandeln av hjärt muskler och sammandragning och avslappning av muskler. Tänjbarhet och elasticitet, förmåga att sträcka utan skador och sedan återgå till sin ursprungliga form, återfinns i den glatta muskulaturen i kroppens organ.

Överväganden

Sjukdom i muskelsystemet är inte vanligt i de flesta djur. Vanligtvis har djur med muskler frågor fått någon typ av trauma, och traumat innehåller någon form av vävnad riva eller stam. Det finns flera inflammatoriska sjukdomar som påverkar alla djur med lågt kalium orsakad av njursjukdom eller en autoimmun sjukdom, men dessa är inte vanligt. Symtomen inkluderar svaghet, hälta, bristande koordination, problem att tugga eller svälja och smärta. Ibland ljudet av rösten kommer att förändras. Sjukvårdspersonal brukar ordinera kortison-typ droger, särskilt prednisolon, som behandling.

Betydelse

Samtidigt som alla däggdjur muskel system är i huvudsak lika, skillnaderna i storlek är uppenbara. Ett mänskligt hjärta är betydligt mindre än en häst hjärta, men de är både strukturellt identiska. Skelettmuskulaturen i en katt fungerar likadant som de gör i en elefant, men en är betydligt lägre än den andra. Matsmältningssystemet av en hund fungerar på exakt samma sätt som gör matsmältningssystemet av en ekorre. Sjukvårdspersonal i både människor och djur fält använder ofta identiska mediciner och behandlingar för att behandla samma sjukdomar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org