välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

DIY sol och vind energiprojekt

Postad av : Magnus Ekblad

Ren energi projekt kan bidra till den gröna-medvetna DIYer balans med en grön livsstil och samtidigt njuta av många tekniska prylar som visas från år till år. Utnyttja kraften av solenergi och vindkraft kan vara lätt och billig, med två projekt som inte kommer uppgiften byggnaden färdigheter eller kräver specialutrustning

DIY Solar Batteriladdare

Använda solenergi för att driva en batteriladdare är mest en fråga om att omvandla den skulle fås med en solpanel till en form som är användbart med någon kommersiellt gadget. För att göra detta måste du trycka på panelens ut via en laddningsregulator.

De material som går att göra din sol batteri kan köpas i de flesta elektronikaffärer. Du behöver en solpanel för att samla energi. En fem-watt, 12-volts solceller ger mer än tillräckligt för att driva laddaren. En sol DC laddningsregulator kommer att förvandla den insamlade energi, och en 12-volt, 12Ah laddningsbart batteri för att lagra den i. För att ansluta dina gadgets till batteriet butiken, måste du köpa och anpassa en cigarettändare Y-adapter som gjorts för fordon , fem meter i 18-gauge wire, en en-ut-tums mono jack och ett fall stor nog att rymma allt.

bygga Charger

För att använda solenergi, måste du lagra den. Det är där laddningsregulatorn och batteriet kommer in med hjälp av kabeln, anslut de fyra makt leder från solpanelen och batteriet till DC-plintarna flygledare. Skär lättare kontakten från Y-adapter och löda den till en fjärdedel tum monokontakt. Sätt i mono kontakten i uttaget på DC handkontrollen och sedan placera allt men cigarettändaruttaget och solpanelen i ditt fall.

Skapa ett fäste för solpanel som kan justeras efter behov att få så mycket solljus som möjligt. För att ladda 12-volts batteri, helt enkelt peka panelen mot solen och vänta. Laddtider kommer att variera, men när batteriet har laddats kan du ansluta enheter i cigarettändaruttaget kontakt för ström.

DIY Windmill

Använda vinden för att ge ström till stor del beror på utformningen av din väderkvarn. Allt från antalet blad på den turbulens som orsakas av vind över propellrarna kan påverka den totala effekten. En effektiv DIY-design med tre blad med en diameter på två meter. Denna konstruktion bör ge dig en spin siffror på mellan 100 och 600 rpm, med en uteffekt på 500 watt.

Bygga Windmill

Utformningen av din väderkvarn blad är avgörande för effektiv drift. Blades bör byggas längs samma profil som en flygplansvinge för att lyfta till bladet kanten och tvingade den att rotera. Montera tre blad till hubben med en liten twist längs bladet längd, så tips färdas snabbare än mitten. Klingor kan göras av alla slags material, men trä är lätt att få, billiga och enkla att arbeta med.

Montera din väderkvarnen hubb till en stegmotor för att överföra bladet rörelse till användbar energi. Du kan hitta stora stegmotorer i tvättmaskiner. Väderkvarnen ska monteras på en öppen yta med en konstant vind, stigande minst fem meter över omgivande hinder.

    
    Copyright © 2011 give2all.org