välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Det huvudsakliga syftet i cirkulationsorganen

Postad av : Charlotte Wannberg

Cirkulationsorganen är en sammankopplad, blod och avfall distributionssystem som kopplas till varje del av kroppen. I systemet ingår hjärtat och alla artärer, vener, kapillärer och blod i kroppen. Cirkulationssystemet nätverk av artärer, vener, kapillärer och venoler mäta 60. 000 miles

Heart's Syfte

Hjärtat är motorn i cirkulationssystemet. Det är en knytnävsstora orgel med fyra kamrar åtskilda med en bit vävnad kallas septum. De lägre kammare kallas ventriklar och de övre kamrarna kallas Atria (plural av Atrium).

Syftet med hjärtat, som en del av blodomloppet, är att pumpa blod genom varje blodkärl på kroppen, vilket den gör i en takt av 100. 000 gånger om dagen. Deoxygenated strömmar blod genom höger förmak, ner i höger kammare, till pulmonell ven och sedan till lungorna. Syresatt blod strömmar från pulmonell ven genom vänster förmak, i vänster kammare, till aorta och ut till varje del av kroppen.

Artärer "Ändamål

Syftet med artärerna i förhållande till cirkulatorisk systemet är att transportera syrerikt blod till alla viktiga organ för att leverera syre vilket är viktigt att hålla alla vävnader vid liv. Lungartären är den enda pulsåder som transporterar de-syresatt blod till hjärtat. Alla andra transport syresatt blod från hjärtat. Aorta, den största artären i kroppen, transporter blod från hjärtat och går från strax ovanför hjärtat till strax ovanför könsorganen. Artärer successivt minska i storlek för att ansluta till kapillärer.

Veins "Ändamål

Syftet med venerna i förhållande till cirkulationssystemet är att transportera blodet till hjärtat efter celler i kroppen utbyta slaggprodukter för blodets syre. Den pulmonell ven är den enda venen som transporterar syresatt blod till hjärtat från lungorna. Vena cava, den största venen kroppen, konsoliderar alla deoxygenated blod som samlats i hela kroppen och leverera den till lungartären.

Kapillärer "och venoler Syfte

Syftet med kapillärer i förhållande till blodomloppet är att transport blod små regioner i kroppen, såsom ögongloben och örsnibben. De infiltrerar vävnad, som gör det enkelt utbyte av syre, näringsämnen och vatten för koldioxid och avfall. Kapillärer ansluta direkt till artärer att utbyta syre, vatten och näringsämnen, sedan ansluta till venoler, som är små vener som ansluter till större vener som transporterar koldioxid och avfall tillbaka mot hjärtat.

Blood's Syfte

Syftet med blod, i förhållande till blodomloppet, är att transportera syre från andningsorganen, näringsämnen från mag-tarmkanalen, avfall från alla andra kroppsvävnader till utsöndringsmekanismerna systemet och gaser avfall i andningsorganen, i en oändlig krets. Blodet transporterar koagulation celler som reparerar skador som kallas blodplättar och sjukdomsbekämpande vita-blodkroppar som kallas leukocyter. De röda blodkropparna transporterar syre och koldioxid i hela blodkärlen, svävande i en vätska som kallas plasma.

    
    Copyright © 2011 give2all.org