välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om kräftdjur

Postad av : Annika Hultén

Kräftdjur är en av de största grupperna av djur på planeten och är kända för sina externa skelett och mångfald. Majoriteten av kräftdjur är ätliga och används som en betydande födokälla för en stor del av världens befolkning. Med tiotusentals sorter, är kräftdjur allmänhet finns i vatten miljöer

Betydelse

Enligt Natural History Museum av Los Angeles County, finns det över 70. 000 arter av kräftdjur i världen. Det vanligaste exemplen på djuren räkor, krabbor och humrar.

Funktioner

Till skillnad från andra leddjur, djur externa skelett, skal ha två uppsättningar av antenner. De kommer också i olika storlekar och former med olika mängd ben och delar av kroppen.

Överväganden

Kräftdjur är ryggradslösa djur och därför inte har någon inbyggd ryggraden. Den externa skelettet är det viktigaste stödsystem, som kommer tillsammans på lederna. Gruppen är en del av den största stammen på jorden, med insekter och spindlar.

Geografi Kräftdjur finns främst i marina miljöer, särskilt havet. Men ett antal kräftdjur lever också i sötvatten miljöer såsom floder, sjöar eller tillfälligt vått pooler.

Fun Fakta Den gigantiska japanska Spindelkrabba är den största kända skaldjur i världen, med ett ben span att åtgärder upp till 13 meter. Den tyngsta kräftdjur kända är den tasmanska krabba, som kan väga upp till 31 pounds.

    
    Copyright © 2011 give2all.org