välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om skal

Postad av : Magnus Ekblad

Många typer av skal kan hittas både i naturen och som tillverkats material och objekt. Vanliga typer av skal ingår snigelskal, snäckskal, skal sköldpadda och äggskal. Termen "skal" beskriver någon typ av inläggning som används för att skydda eller innehålla inre ingredienser. Vi beskriver tortillas som tacoskal, och plast eller mässing behållare krut som ammunition skal. Den vanligaste förståelsen av ordet är i förhållande till snigel och blötdjur skal, och andra typer av snäckskal

Definition

Tankar är hårda, skyddande beläggningar som är delar av många land och hav djurens kroppar. Tankens exoskelett skydda levande varelser inuti. Tankar bildas från en organism naturlig tillväxt av kristaller. Skalen växa i takt med djur eller varelse växer. Baby sköldpaddor brast från äggskal med små, mjuka skal ungefär storleken av golfbollar, och vissa arter växer lika stor som tre meter eller större med skal diameter.

Humanläkemedel

Människan började använda snäckskal, skal snigel, och även ägg och skal sköldpadda länge sedan för dekorativa och praktiska ändamål. Smycken eller utsmyckningar för hem eller kläder snidade från olika typer av tankar har funnits i århundraden. Dekorerad sköldpaddsskal bidragit till att göra den första musikinstrument. Forntida folk rensade och tog bort de levande organismer från skalen, och använde dem som behållare för mat och vatten. Människan har länge konsumerat innehållet i tankar och nu ser dem delikatesser.

Mer naturligt Använder

djuren att hitta sina egna användningar för skal också. Eremitkräftor användning kasseras mollusk skal för att skydda sig själva. Dessa krabbor hitta mollusk skal som är fria från blötdjur maskar och packa skal på ryggen att retirera in när rovdjur strategi. Som eremitkräfta växer, kommer det att se för en större skal som ska användas för skydd.

Äggskal har också en naturlig användning. Jordbrukare lägga grunden äggskal på flödet av jordbruksverksamhet höns, till exempel höns eller gäss, för att producera ägg med starkare, tjockare skal. Detta gör att stadigare nya ägg genom att hindra skal från att bryta så lätt.

Mollusk Tankar

Det finns mer än 50. 000 sorter av blötdjur skal. Vissa öppen som mussla skal, medan många andra är spiral med en enda ingång hål. Många tankar är särskilt vissa geografiska områden eller vattentyper. Till exempel är conch, med den distinkta skal, finns i tropiska eller subtropiska områden och sällan tvättar i land i kallt klimat-även om de kan finnas så långt norrut som i Carolinas.

Ytterligare information

Vissa skalade hav varelser har förmågan att växla sina könen för korta spännvidder tid. Skalade varelser lägga ägg, som också shell-omfattas. Vissa varelser kallas skaldjur, eftersom hela deras kroppar täcks av ett tjockt skal. Räkor, hummer och krabba är exempel på skaldjur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org