välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är amfibier skiljer sig från reptiler?

Postad av : Camilla Näslund

Kräldjur och groddjur finns på alla kontinenter utom Antarktis, men folk ofta blandar ihop dem för varandra. Reptilhjärnan ödlor och groddjur salamandrar, till exempel, kan tyckas vara ganska lika, men de är i själva verket medlemmar i olika order i djurriket. Kräldjur och groddjur stora skillnader i fråga om fysiska attribut, livsmiljöer, reproduktiva beteenden och även försvarsmekanismer

Du behöver:.
Mycket kall miljö (för kryogen Frysning av Air
. Allmän kemi utrustning.
Cold skyddsutrustning (handskar, förkläde, etc).
Skyddsglasögon.
Kvalificerad Kemi Professional för tillsyn och rådgivning.

Likheter

Kräldjur och groddjur delar ett antal fysiska och beteendemässiga egenskaper som kan stå för deras gemensamma felaktig klassificering. Att vara kallblodiga djur, kräldjur och groddjur är beroende av yttre klimat för att reglera inre kroppstemperatur. Som ett resultat, kräldjur och groddjur i allmänhet föredrar varma områden, drar sig i svalare områden under dagen för att undkomma värmen. De är också både ryggradsdjur och andas luft, även om groddjur andas under vatten under de tidiga stadierna av utveckling.

Fysiska attribut

amfibier och reptiler kan se likadana ut, men de är fysiskt olika. För en sak, reptiler har grov, torra fjäll över hela kroppen, medan groddjur har mjuk, fuktig hud täckt av slem körtlar. Groddjur föds med gälar och senare andas genom lungorna och genom sin hud och munnar. Groddjur är anpassade till liv i och ur vatten och visas som sådana. Reptile lungor är i allmänhet starkare och bättre anpassade för livet på land. Reptiler tenderar att komma i flera former i storlekar, från små ormar till kolossala dinosaurier.

Fysiska attribut

amfibier och reptiler kan se likadana ut, men de är fysiskt olika. För en, reptiler har grov, torra fjäll över hela kroppen, medan groddjur har mjuk, fuktig hud täckt av slem körtlar. Groddjur föds med gälar och senare andas genom lungorna och genom sin hud och munnar. Groddjur är anpassade till liv i och ur vatten och visas som sådana. Reptile lungor är i allmänhet starkare och bättre anpassade för livet på land. Reptiler tenderar att komma i flera former i storlekar, från små ormar till kolossala dinosaurier.

Habitat

Amfibier lever och förökar sig endast i närheten av vatten, och medan många reptiler som krokodiler föredrar vatten, kan vissa reptiler tillbringar hela sitt bor i de torraste av öknar. Amfibier och reptiler har ofta samma klimat, som samexisterar i sötvatten dammar, kärr och sjöar, även reptiler kan hittas nästan överallt.

Reproduktion

En av de viktigaste skillnaderna mellan amfibier och reptiler ligger i deras metoder för reproduktion. Groddjur lägger sina ägg i vattnet, ofta knutna till ogräs och andra undervattensfarkoster växtliv. Deras ägg har en mjuk, membran. När äggen kläcks, amfibie barn framstår som små fiskliknande varelser som måste förbli under vattnet tills de lämnar larvstadiet och utvecklas till vuxna. I grodor kallas dessa grodyngel. Detta fullständig metamorfos förekommer inte i reptiler, vars avkomma är mer eller mindre små versioner av sina föräldrar. Reptilägg är sköra, men de har en hårdare skal och hålls på torra land innan det kläcks.

    
    Copyright © 2011 give2all.org