välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur återger den stora blå hägern?

Postad av : Valon Istrefi

Parning Seasons och Habitat

Great Blue hägrar finns över hela USA, Mexiko och Canada under sommaren parningstiden (ca mars till maj). Generellt ensamma, stora blå hägrar häckar i kolonier under avel. Dessa kolonier kan fortfarande vara konkurrenskraftiga, men eftersom de ibland består av mer än en art av hägern. Konkurrensen finns inte bara utanför boet, men inom det också. De största kycklingar är vanligen matas mest mat av föräldrarna och enstaka siblicide (avlivning av ett syskon av en annan) har noterats hos denna art.

Häckande

Heron boet kolonier återanvänds, vilket innebär flyttfåglar återvänder till samma plats att para sig och bo år efter år. Gamla bon fortfarande intakt från tidigare parning säsonger ofta återanvänds också. Häckningsplatser är nära vatten, i myrar, kärr eller på sjöar eller floder. Boet är vanligen i träd, men ibland kommer hägrar bygger bon lägre till marken. Boet består av kvistar och pinnar, och fodrad med barr och löv.

Parning

Stora blå hägrar är monogama genom parningssäsongen, även om de inte håller samma kompisar från år till år. Dessa hägrar blir könsmogna vid ca 22 månader gammal. När detta inträffar, är valet av en partner en viktig del av gräs årliga mönster. Parning initieras av män. De säkra en boplats och domstol den kvinnliga med en visning av rörelse och flygning, inklusive kvist-fästning och höjer sina kammar. När parade kommer honan lägger ägg, under vilken tid hon är skyddad av mannen. En kvinnlig stor Blue Heron lägger 2-7 ljusblå eller blågröna ägg. Generellt gäller att ju mer norra bon har fler ägg, södra bon har mindre.

Vård av Heron Chicks

De kvinnliga och manliga turas inkubering av ägg för ungefär en månad. Baby hägrar, som kallas kycklingar kläcks med öppna ögon. Vid kläckningen är de semi-bostannare, vilket innebär att de inte är helt hjälplös, men ändå kräver mycket vård och skydd. Chicks kvar i boet i ungefär två månader, under vilken tid deras föräldrar matar dem med uppstötningar. Efter denna tid, som kan variera från 50 till 80 dagar, lämnar ungarna boet och bli oberoende.

    
    Copyright © 2011 give2all.org