välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar lysrör & varför ska du använda dem?

Postad av : Jonathan Nyberg

På grund av miljömässiga och ekonomiska problem, är fler människor letar efter sätt att minska energiförbrukningen. En teknik som ser en ökad användning är den fluorescerande lampan. Det är en teknik som har funnits länge men att plocka upp ånga

vanliga glödlampor

Förmodligen kommer de flesta av glödlampor i ditt hus är glödlampor, en teknik som i stort sett inte har förändrats sedan Edison introducerade den i slutet av 1800-talet. Denna typ av glödlampa ger ljus genom att värma en tunn tråd tills den blir vit-het, som producerar bakgrund flesta av oss växte upp med.

Lysrör

En lysrör fungerar eftersom en gas inuti den skapar ultraviolett ljus när Det gör kontakt med elektricitet. Detta ultraviolent ljuset träffar den vita beläggning på utsidan av glaset cylinder, som i gengäld avger ljus vi har lärt känna som fluorescerande. Denna process använder mycket mindre energi än den värme-intensiva glödlampa.

kompaktlysrör

En kompaktlysrör glödlampa är i huvudsak en fluorescerande ljus skalas ner och modifierade så att det sitter i lampor och anordningar utformade för traditionella glödlampor. Denna konstruktion gör lysrör lättare att installera i hemmet

Energiförbrukning

Den främsta anledningen att byta till lysrör eller kompakt lysrör är det minskade behovet av energi-en 10-watts kompaktlysrör lyser motsvarande till en 40-watts glödlampa. Detta minskad energianvändning kan verkligen göra skillnad på elräkningen när spridda över varje lampa i huset.

Kostnad

lysrör och lågenergilampor kostar mer up front än sina glödande motsvarigheter. Skillnaden består av energibesparingar på lång sikt, men det är en av de största hindren för massa anpassning av den nya tekniken.

    
    Copyright © 2011 give2all.org