välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Solenergi kan användas till

Postad av : Jonathan Nyberg

Solenergin har många användningsområden i både små och storskaliga tillämpningar. Förbättringar i solcellsteknik fortsätter att minska installationskostnad, som är en av de viktigaste faktorer som begränsar solenergi nuvarande användning. Solenergi lovar att bli en ren alternativet till samhällets framtida energibehov

Kraftverk

Solenergi växter kan användas för att ersätta traditionella fossila bränslen och kärnkraftverk. Använda stora grupper av solpaneler, som kallas sol gårdar, kan dessa växter binder i befintliga elektriska kraftnät, vilket gör att samhället i pension äldre anläggningar. Bytet kommer att dra fördelar i både minimera utsläppen av gaser som bidrar till den globala uppvärmningen och i frihet från fluktuerande fossila bränslen kostnader och tillgänglighet.

Industri

Industrin har använt sig av solenergi för år för applikationer som inte kräver omfattande makt och som finns på avstånd. Några exempel är sändarstationer för radio och TV, mikrovågsugn och telefoner radio. Det är också används för transport signalering som navigation bojar, fyrar och flygplan varningslampor. Ett annat användningsområde är för övervakningssystem för rörledningar, broar och andra strukturer. Solenergi använder är bra i dessa fall på grund av dess tillförlitlighet och låga underhållsbehov.

Bostäder

Solenergi är ett attraktivt alternativ för många bostäder användningsområden. Hem uppvärmning kan ske både genom passiv solenergi teknik och aktiva solvärmesystem. Ett hem är elektriska behov kan genereras från solpaneler på taket. Detta kan ge belysning och uppvärmning av vatten oberoende av anslutning till elnätet. Fristående solenergi generation kan vara användbart för uppvärmning av pool-och utomhusbelysning. I vissa samhällen, kommer lokala företag köpa överskott effekt som genereras av husägare som kan användas av andra kunder.

Consumer Products

Ett brett utbud av konsumentprodukter kan utnyttja solenergi. Många räknare är solcellsdrivna förnekar behovet av batterier och deras bortskaffande. Solpanel utrustad ryggsäckar och handväskor blir tillgängliga och kan användas för att ladda mobiltelefoner, iPods och andra bärbara elektroniska enheter. Laddningsbara batterier kan använda sol laddare snarare än traditionell elektrisk laddning källor. Solar tak kit för elektriska golfbilar är tillgängliga som drar nytta av den tid i solen för att skapa praktiskt taget självförsörjande fordon.

Fordon

Solenergi kan användas i fordon på flera sätt. Soldriven bilar är en möjlighet, men mer forskning behöver göras för att helt makt bil med solljus. Elbilar kan dra nytta av laddning från solceller. Vissa program, t. ex. löpning luftkonditioneringssystem kan göras med solceller placerade på fordonens tak, och dessa system börjar tas i bruk idag.

energioberoende

Ett av de mest attraktiva fördelarna med att använda solenergi i alla program är oberoende den ger från traditionella bränslen och från behovet av förenade med ett befintligt kraftnät. Detta kan få fördelar för bostads-, industriellt och kommersiellt bruk över hela världen. Byggnader av alla slag kan installera olika typer av solfångare på tak och väggar för att dra nytta av detta i stort sett fri och outtömlig energikälla.

    
    Copyright © 2011 give2all.org