välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad gör din återvunnet material bli?

Postad av : Valon Istrefi

Återvinning har blivit en andra natur för många människor, och många kommuner runt om i landet antingen lämna trottoarkantssystem hämtning eller driva drop-off återvinningscentraler. Med allt detta material som samlas in, har du någonsin undrat vad som händer med det

Vad kan återvinnas

Du kan återvinna tusentals produkter, och de delas in i fyra allmänna kategorier:? Aluminium och stål, glas, papper och plast. Dessutom är grönt avfall (gräsklipp, löv och skrotar grönsaker) också återvinningsbara. Du kan antingen bygga en komposthög eller ta avfall till en kommunal drop-off plats. Kompost skapas från skämda grönt avfall är en bra gödningsmedel.

Aluminium

Aluminium är ett av de enklaste produkterna att återvinna. I själva verket, enligt Aluminum Association, kan tillverkare institutet och Institutet för Skrot Recycling är aluminium det vanligaste återvunna dryck behållare. 2008 års siffror från dessa tre grupper visar att över 54 procent av aluminiumburkar återvanns. Som en resurs Aluminium kan återvinnas hur många gånger.

Glas

som aluminium, kan glasburkar och behållare vara oändligt återvinnas. Enligt Earth911. com, "finns uppskattningsvis 80 procent av återvunnet glas behållare till nya glasflaskor. " Mycket enkelt, kan gamla glasburkar blir nya glasförpackningar och om igen utan slut. Varje ton glas som återvinns sparar en ton av råvaror inklusive sand, soda och kalk.

Återvunnet glas är också den viktigaste komponenten i en ny trottoar, känt som FilterPave (TM). Särskilt med på den Morton Arboretum i Chicago, 90 procent av gångvägen innehåller återvunnet glas.

Papper

Återvunnet papper görs ofta i nya pappersprodukter, men till skillnad från aluminium och glas, kan papper inte återvinnas hur många gånger. Varje gång papper återvinns, fibrerna paus tills de blir för kort för att kunna användas för att göra nya pappersprodukter. Pappersfibrer kan återvinnas ungefär sex eller sju gånger. Återvunnet papper kan göras i mindre grad kontorspapper, tidningspapper, presspan, wellpapp och slutligen mjukpapper.

Plast

Plastprodukter utföra en numerisk beteckning som visar vad polymerer de är gjorda av. Återvunnen plast som utsetts till 1 (polyetentereftalat) eller 2 (polyeten med hög densitet) används ibland för att tillverka nya förpackningar för både mat och nonfood-produkter. Dock är de flesta plaster återvinns till helt andra produkter som matta, textilier, väskor, ytterväggar, utomhusgolv och andra former av förpackningar.

Återvinning Logo

De flesta människor är bekanta med återvinning logotyp, ofta kallad "den jagar pilar. "Var medveten om att det finns olika format av denna logotyp, och de representerar olika betydelser. Logotyperna som skildrar antingen tre fasta pilar eller tre beskrivs Pilarna anger att man kan återvinna produkten. När det gäller plastprodukter, det numeriska beteckning på typ av plast ingår.

logotypen avbildas som en solid cirkel med tre jagande pilar inuti visar att produkten har gjorts med återvunna material.

vikten av att återvinna

Eftersom så många material kan återvinnas till nya produkter (eller omgjord till vad de ursprungligen var, liksom glasburkar och aluminiumburkar), är återvinning ett viktigt steg i att bevara resurserna, minska mängden fast avfall som är kasseras och spara energi. I de flesta fall tillverka produkter med återvunnet material tar mindre energi än att göra samma produkt med jungfruliga material.

    
    Copyright © 2011 give2all.org