välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

afrikansk vildhund information

Postad av : Annika Hultén

Afrikanska vildhundar, eller pictus Lycaon, tillhör Canidae familjen, vilket inkluderar vargar, schakaler och inhemska hundar. De är även känd som afrikansk målade hundar, Cape jakthundar och hundar tricolor. Afrikansk vildhund lever oftast upp till 10 år i naturen och upp till 13 år i fångenskap

Fysiska egenskaper

afrikanska vildhundar nå ett genomsnitt axelhöjd mellan 24 och 30 inches och en genomsnittlig kroppslängd, inte med svansen mellan 2 1 /2 och 3 1 /2 fötter. Deras genomsnittliga viktintervall 37 till 60 pounds. Pälsen på varje hund innehåller ett unikt mönster av svarta, bruna och vita tecken. Deras stora, rundade öronen hjälper dem att ligga svalt och förbättra sin hörsel. Till skillnad från andra hunddjur, tassar sina långa ben slutar fyra tår på framsidan istället för fem. Hundarna har en mager och gänglig bygga.

Range

De finns främst i gräsmarker, savanner och öppna skogsmarker i södra Afrika, inklusive Zimbabwe, Botswana och Sydafrika och östra afrikanska länder som Tanzania. Enligt Zoological Society of San Diego, dessa hundar kräver mellan 80 till 800 kvadrat miles av mark för jakt och roaming. De brukar stanna kvar i ett område för bara en eller två dagar åt gången.

Social struktur

Förpackningsstorlekar varierar från fem till 20 hundar. Ett manligt och kvinnligt "alfa", eller dominanta, leder paret förpackningen. Honorna kan föda kullar upp till 21 ungar, som är större än någon annan hund arter. Hela pack deltar i att höja valparna, inklusive utfodring, titta och skydda dem. Honorna lämnar flocken på ungefär 3 år för att gå med i en ny förpackning, medan män stannar kvar hos samma pack för hela deras liv. Förpackningar innehåller vanligen mer män än kvinnor.

Jakt

afrikanska vildhundar artikulera och spela slåss innan du går på jakt. De använder sina öron för att indikera vilken riktning att gå och turas jagar efter sitt byte, som främst omfattar impalor, Thompsons gaseller och antiloper puku. Ibland hundar kommer jaga större rovfåglar som afrikansk buffel, eller små djur som harar. De använder högfrekventa samtal att kommunicera under jakten och klockliknande "hoo" samtal om de blir separerade eller förloras. Hundarna förlitar sig på snabbhet och uthållighet för att bära ner sitt byte. De kan springa avstånd upp till tre miles och nå hastigheter på 37 miles per timme. Deras framgång för jakt i allmänhet löper mellan 70 procent och 90 procent.

Hot

Den internationella unionen för naturvårdsunionen (IUCN) listar afrikanska vildhundar som hotade av 202C baserat på deras sjunkande siffror. Populationer av upp till 500. 000 gång var finns i flera delar av Afrika, enligt Wildlife Conservation Network. Hundarna "har minskats till uppskattningsvis 3. 000 till 5. 500 på grund av konflikter med bönder och ranchägare, smittsamma sjukdomar som valpsjuka som överförs av inhemska hundar och habitatfragmentering. Populationerna kvar i endast 25 av de 39 afrikanska stater de vilda hundar en gång strövade. Enligt IUCN finns rättsligt skydd men är sällan verkställs. Nationalparker ge ett visst skydd från människor och hundar, men ger inte tillräckligt med jord att på lämpligt sätt stödja förpackningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org