välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningsområden för naturgas

Postad av : Magnus Ekblad

Av alla fossila bränslen vi använder naturgas är den renaste brinnande och står för mer än 20 procent av all energi som konsumeras i USA. Energy Information Administration (EIA) uppskattar att det finns ett överflöd av naturgas i Nordamerika. Ny teknik har gjort sin utvinning och förädling mer kostnadseffektiv än någonsin

Electric Power

Enligt MKB, nästan 30 procent av alla naturgasen används för elproduktion. Och användning av naturgas för att producera el ökar. Enligt NaturalGas. org webbplatsen "Faktum är att i 202C 23. 475 MW (megawatt) av ny produktionskapacitet planeras i USA av detta, över 50%, eller 12. 334 MW kommer att naturgas eldas tillägg. " Även kol fortsätter att vara den billigaste fossila bränslen som används för att generera el, är det också det smutsigaste och bidrar till miljöförstöring.

Industri

Naturgas som energikälla som används av industrin är näst el. Denna sektor använder naturgas för belysning samt värme och kyla. Dessutom är denna resurs används för avfallsförbränning och behandling, matlagning och livsmedelsindustrin, och av järn-och stålindustrin för metall förvärmning. Många industriella pannor som drivs med naturgas.

Dessutom naturliga biprodukter av gas som butan och propan används flitigt av industrin och används gödselmedel samt inom läkemedelsindustrin.

Bostäder

Drygt 20 procent av alla förbrukade naturgasen används i privata bostäder. Drygt hälften av alla amerikanska hem använder naturgas som värmekälla. Även om de flesta känd för uppvärmning och matlagning, är naturgasdrivna luftkonditioneringsaggregat blir allt vanligare. Gasdrivna torktumlare och varmvattenberedare är vanligt förekommande i många hem. Andra gasdrivna apparater som spisar, grillar, värmare pool och värmare rymden ökar i popularitet. Även vanligtvis dyrare än den elektriska versionerna, de är billigare att driva.

Commercial

Kommersiella byggnader som kontor, varuhus, kyrkor, skolor, hotell och restauranger står för mer än 13 procent av alla använda naturgas. De använder i dessa typer av byggnader liknar dem i privata bostäder, främst för uppvärmning och varmvatten. Som är också sant i den privata bostad sektorn, är användning av naturgas för att kyla ökar.

Fordon

Även om många människor tänker på naturgas som den nya vågen av bränsle för transporter, det var första gången används för detta ändamål i 1860 i en förbränningsmotor som skapats av Etienne Lenoir. Enligt naturgaslagen Vehicle Coalition, det finns fler än 8. 7 miljoner naturgas fordon (naturgasfordon) över hela världen; dock endast 120. 000 av dessa är i USA. Med endast 1. 100 naturgas mackar i landet, kommer ökningar av naturgasfordon i USA vara begränsad. Å andra sidan är flotta fordon som använder naturgas som bränsle, som bussar och taxibilar, växer.

Bränsleceller

Bränsleceller som drivs med naturgas är en av de få praktiskt taget fritt från föroreningar energikällor som finns . De fungerar utan förbränning, och eftersom bränslet direkt till energi, de är mer effektiva. Bränsleceller har inga rörliga delar och är tysta och energieffektiva. Problemet är att de är komplicerade och dyra att producera.

    
    Copyright © 2011 give2all.org