välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

aspiration symptom hos fågelungar

Postad av : Magnus Ekblad

Att ta hand om en fågelunge tar mycket skicklighet och tid, även om belöningen är stor. Fåglar är underbara husdjur, och höja en från en ung ålder är en bindning upplevelse, särskilt för det mänskliga. En av farorna för hand mata en fågelunge är möjligheten att orsaka fågeln att aspirera och kanske dö

Definition

När mat eller vätska hamnar i luftstrupen, andas fågeln det i sina lungor. Detta kallas aspiration. Om det aspirat för mycket, kommer det att dö mycket snabbt av kvävning. När bara lite mat eller vätska sugs kan fågeln utveckla vad som kallas aspirationspneumoni.

Sätt aspiration inträffar

Baby fåglar brukar aspirera på grund av felaktig utfodring metoder. Fågel munnar skiljer sig mycket från dem som människor. Deras luftstrupen ligger under deras tunga, snarare än i svalget som hos människor. Det ser ut som en liten tubulär öppning. När en fågel äter är luftstrupen normalt stängts med en struktur som kallas glottis. Hand utfodrar en unge kan leda till fel.

Om ett barn matas vätska eller en mycket tunn fast, flytande eller mat kan lätt göra sin väg ner i luftstrupen. Du måste vara noga med att mata fågeln en tjockare mat blandning, och det måste vara riktad nedåt i halsen.

Dessutom har fågeln att vilja äta, anges med guppande huvudet. Tvinga det att äta kan orsaka att komma in i luftstrupen.

Om en fågel matas för mycket medan dess gröda är fortfarande full, vissa av att mat kan göra sin väg tillbaka upp i munnen där den kan få aspireras.

Symtom

När en fågelunge andas mat eller vätska, kommer det att spotta och skakar på huvudet samtidigt som desperat försöker att få lite luft. Det liknar hur du reagerar när vätskan går ner på fel röret. Ibland mat eller vätska sprutar ut sin näsborrar medan den nyser eller "hosta. "

Behandling

Hur allvarlig aspirationspneumoni kräver veterinärvård. Du måste administrera en kurs av antibiotika eller medel mot svamp.

Komplikationer

Det kan verka som din fågel är okej efter en ambition incident, men aspirationspneumoni kunde lösa in Tyvärr, det finns mycket få symptom på detta förrän det är för sent. Din fågel kan börja gå ner i vikt, men det kan vara allt du märker. Om du upptäcker att din fågel har aspirerad, ta den till veterinären, även om saker och ting verkar okej.

    
    Copyright © 2011 give2all.org