välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskrivning av Ipomoea arborescens

Postad av : Annika Hultén

Träd som tillhör släktet Ipomoea och de arter arborescens är vanligtvis kallas träd Morning glory. Namnet arborescens träffande sätt "blir trädliknande. " Morning Glory träd hemma i Sonora regionen Mexiko, men har införts i, och har ibland invaderat, andra regioner över hela världen

Funktioner

Morning Glory växer snabbt, upp till två eller tre meter varje år, med en topp på fyra till 12 meter hög. De kan också växa som en tjock stam vinstockar. Deras bark varierar från grå till brun och har ofta knotiga, ojämna konsistens. Morning Glory är ett lövfällande träd, med blad som sträcker sig från tre till åtta centimeter lång med smal stjälkar. Bladnerver syns tydligt från undersidan.

Blommor

Morning härligheter skiljer av sina trattformade blommor. Blommor på Ipomoea arborescens fram som vita eller grädde med röd centra. Träden blommar på vintern månader efter det att bladen har sjunkit. De är en viktig källa till nektar för kolibrier i Mexiko från Sonora till Arizona gränsen. Blommorna blommar pålitligt, oavsett hur mycket eller hur lite regn.

Krav

Morning Glory träd kräver full sol, växer bäst i tropiska förhållanden nära ekvatorn. I USA växer de mellan klimatzoner 9b och 11. Morning Glory träd kommer att tolerera en mängd olika markförhållanden. De trivs i jordar som är svagt sura till svagt basiskt med pH rad 6. 1 till 7,8, men kan växa i övriga markförhållanden.

Varningar

frön och rötter Ipomoea arborescens är giftiga för människor och djur, men inte nödvändigtvis dödlig utgång. Vid förtäring, kan de orsaka hallucinationer, kräkningar, diarré och muskelspänning. Utsäde som säljs kommersiellt har belagts med bekämpningsmedel som kan orsaka neurologiska skador och är särskilt farliga för dem med befintliga leverskada.

Plantering

Ipomoea arborescens frön finns tillgängliga från olika frökataloger och distributörer på nätet. Frön bör planteras på vintern, och sådde i en ventilerad kallbänk eller ouppvärmd växthus. Träden kan också startas från en stam skärning. Om du väljer att samla in egna frön, torka skida helt innan du tar bort frön, rengöring och lagra dem. I USA är Morning glory förbjudet i Arizona och anses vara en skadlig ogräs i Arkansas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org