välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

biodling information

Postad av : P-O Lennartsson

Honungsbin spelar en viktig roll i naturen och jordbruk. Utan bin pollinerar växter, trädgårdsmästare och bönder inte skulle ha någon skörd varje år. Du kan bli en bakgård biodlare med liten kostnad och tid. Forskning grundligt innan du beställer bin. När du vet vad du gör, kommer hälften av arbetet göras

om bin

honungsbinas kolonin består av drönare, arbetstagare och en enda drottning ensam ansvarig för om ägg. Den typiska kupan kan vara värd mellan 15. 000 till 50. 000 bina och att drottningen kan lägga upp till 3. 000 ägg på en dag. Honungsbin lever upp till sex månader på vintern, men i regel dör efter sex veckor under sommaren, utom drottningen, som kan leva i tre till fyra år. Varje bee producerar bara ca 1 /4 tsk. av honung under hela sin livstid.

Resultat

Backyard biodlare sannolikt inte kommer att vända en rejäl vinst genom deras strävanden. Den årliga kostnaden för att upprätthålla en enda koloni med bin, som omfattar utrustning, medicin, marknadsföring, transport och underhåll av kupa, är ungefär $ 150. Eftersom den nuvarande takten för ett pund honung går någonstans mellan 1,50 och $ 2. 00, den lilla biodlaren vinst från försäljningen av hans honung skulle vara minimal i bästa och han kan även förlora pengar. För dem med de ekonomiska resurser att investera i en större, kommersiell biodling drift, kan det verkligen vara ekonomisk vinst, men det finns också allvarliga risker, särskilt i ljuset av den nuvarande trenden av binas försvinnande som kallas Colony Collapse Disorder (CCD) , ansvarig för förlust av upp till 1 /3 av bisamhällen per år.

Fun

Om du är intresserad av att utveckla en ny hobby, eller om du är en bakgård trädgårdsmästare som vill öka fertiliteten hos dina växter, det finns många goda skäl att hålla bin. Inte bara kommer att ha i en bikupa i närheten hjälpa till att pollinera dina blommor, frukt och grönsaker jämnt, kommer du att hjälpa miljö genom att vara värd en koloni av bin. Tambin är kända för att fly ut i naturen och parar sig med drottningar från andra kolonier, vilket kan bidra till att producera mer bin med bättre genetiska egenskaper för att hjälpa dem att behålla sina kolonier under detta gissel CCD.

Colony Collapse Disorder

honungsbin försvinna i en alarmerande takt på grund av CCD. Biodlare i USA har förlorat upp till 1 /3 av deras bikolonier i ett år. Men forskarna är osäkra på orsakerna till gissel, några av de möjliga orsaker är den utbredda användningen av mobiltelefoner, exotiska kvalster, sjukdom, herbicider, pesticider och global uppvärmning.

Utrustning

Köp eller gör en botten styrelse, där bikupan kan vila bort av marken. Detta kommer att hålla ruva kammare, vilket är en stor låda innehållande från 10 till 25 honung skattlådorna-ramar av kammar där bina förvara sina överskott honung. Du behöver också en inre och yttre täcka för ramarna, en rökare för att bidra till att lugna bina när du extraherar honung, en bikupa verktyg för att bända isär ramar när du extraherar honung, ett nät slöja och handskar för att skydda dig från svider när du arbetar med att avvecklingen. och matare att erbjuda sockerlag att bina under hösten och våren

köpa kolonier

Du kan köpa etablerade kolonier av bin från en lokal biodlare, eller kan du beställa upp till 22. 000 bin vid en tidpunkt med posten. De kommer att sändas i 2-till 5-pund-paket som bör hållas på en sval och skuggig plats tills du är redo att flytta bin till kupan. Köpa mer än en kupa i taget kommer att säkerställa att du får utbyte av yngel och honung i händelse av att en koloni blir svagare än den andra. Ett paket av bin kostar vanligtvis mellan $ 40 och $ 80, inklusive drottningen.

Läge

Välj en skuggig plats som inte blir för mycket vind och är inte nära fuktiga marken. Var uppmärksam på din grannes rum och placera inte dina bikupor där de kommer sannolikt påverkar sociala gård aktiviteter, simning eller andra utomhus njutningar. Detta kommer också att skydda din bin från utrotades med irriterad grannar. Stoppa inte in bin i närheten av trottoarer eller andra offentliga platser. Var noga med din bin har en vattenkälla under torrperioderna så att de inte reser till grannens pool letar efter en drink. Placera botten av en utskuren frigolit kopp i en skål nära bikupa. Koppen kommer att ge bina en börsintroduktion stöd medan de dricker och kommer att förhindra att bina från att drunkna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org