välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

definiera icke-konventionella energikällor

Postad av : Stefan Svensson

Människor använder ett antal olika typer av icke-konventionella metoder för att förse sig med el. Producera energi är inte begränsat till stenkol och framkalla kärnkraft, krafter på jorden kan producera extraordinära makten. Man kommer att fortsätta att använda dessa icke-konventionella energikällor för att förse människor runt om i världen med sina energibehov

Typer

Människor in the 21st Century är allt mer intresserade av att hitta nya och innovativa sätt att driva sina liv. Tidvattenenergi, jordvärme, sol, vind och biomassa är icke-konventionella energikällor som har mest praktisk användning.

Vatten Energi

Vattenkraft, tidvattenkraft och vågkraft använda vatten för att producera el. Energi kan produceras av tidvattnet vatten som passerar genom turbinerna. Vattenkraft energi utnyttjas genom användning av dammar, som kan vara mycket dyra operationer. Energi kan också hämtas från vattenfall som tvingas igenom turbiner. Vågor även kan producera ström, men det är svårt att utnyttja detta energikälla.

Geotermisk energi

Geotermisk energi är känd för att vara en renare energikälla. Det kan användas för att producera värme och elektricitet. Denna typ av energi produceras genom radioaktivt sönderfall från jordens kärna. Enligt de geotermiska Education Office "Steam, ger värme eller varmvatten från geotermiska reserverna den kraft som snurrar turbinen generatorer och producerar el. Använts geotermiskt vatten sedan återlämnas ner en injektion väl i reservoaren för att värmas upp på nytt, att upprätthålla trycket och att upprätthålla tanken. "

Solar Energy

Solenergi samlas in från solen. Elektromagnetiska vågor ut från solen kan användas som solvärme för bostäder och andra byggnader eller som solel för att driva apparater och annan elektronik. Energi samlas från Solen lagras i batterier, eftersom solen inte skiner någonstans på jorden ständigt året runt. Vissa länder som Indien är geografiskt idealiska platser för att samla in solenergi. Indien kan ha 250 till 300 soliga dagar under ett visst år.

Vindenergi

Wind har kinetisk energi som kan driva turbiner och omvandlas till användbar kraft. Beror dock den mängd energi som kan erhållas på vindens hastighet. Vindkraft är en av de mest kostnadseffektiva former av icke-konventionell energi

biomassa

Burning växter och släpper skogsenergi -. Värmen avges kan användas för att höja temperaturen på vattnet och flytta turbiner . Växter måste odlas och samlas innan de kan brännas, som är den enda undergång av denna metod. Biobränslen kan härledas från gödsel vid förbränning. Burning etanol också kan producera energi.
Etanol framställs av majs eller andra grödor genom en flerstegs process. Majs, till exempel, är grunden och stärkelsen omvandlas till socker. Mikrobakterier foder på socker och etanol produceras. Denna etanol är sedan förfinas tills den har önskad konsistens.

    
    Copyright © 2011 give2all.org