välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

definitioner av antigen och antikroppar

Postad av : Magnus Ekblad

Antigener är proteiner eller polysackarider presenteras på celler. Antigener finns på alla celler inklusive mänskliga celler och bakterieceller. Antikroppar är proteiner som skapas av B-celler. De är en del av immunförsvaret som kallas humorala svar. Antigener och antikroppar är en del av lärandet läroplan för immunologi. Förstå de två proteinets samspel hjälper människor att förstå hur deras immunförsvar fungerar

Du behöver:.
Tom äggkartong (återvunnet papper /kartong slag).
Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

Antigen

En antigen är ett protein eller polysackarid den identifierar en cell. Ett antigen som är främmande för kroppen utlöser kroppen för att skapa antikroppar mot det. Ett antigen är också närvarande på mänskliga celler, och dessa antigener kallas som "jag". Själv antigener ignoreras av immunsystemet. Detta är en viktig funktion i immunologi. När detta erkännande misslyckas, angriper immunförsvaret egna antigener, som kallas en autoimmun sjukdom.

Antikroppar

Antikroppar är proteiner som cirkulerar i blodet sökandet efter utländska mikrober. De är skapade efter immunsystemet finner främmande celler i kroppen. B-celler producerar antikroppar som en del av immunförsvarets "minne". När kroppen har producerat antikroppar mot en viss mikrob, kroppen kan skapa en starkare och snabbare svar på samma främmande inkräktare. Detta är den process som används i vaccinationer för immunitet.

Bonding

antikropp och antigen ha ett lås-och nyckel modell som binder de två molekyler. Detta lås-och-nyckel är ett starkt band som är icke-kovalenta. Icke-kovalenta bindningar inkluderar vätebindningar, elektrostatiska obligationer och hydrofoba krafter. Dessa obligationer hjälp antikroppen överensstämmer med den klyfta som finns i antigen och håll för att det utan att tas bort.

Affinity

Affinity beskriver attraktion krafter av antikroppen till antigen. Antikroppar är specifika för ett antigen, så affinitet är en viktig faktor i proteinets förmåga att hitta de antigen och band med den. Som är de antigen struktur förändras och större mångfald, har antikroppen mindre affinitet för molekylen och repulsiva krafter tryck antikroppen bort från platsen.

Specificitet

Antikroppar är mycket specifika för dess antigen. Däremot kan antikroppar påvisa förändringar i antigen presenteras. Antikroppar känner igen korsreaktioner av struktureras på liknande sätt antigen, och det kommer att binda till den plats som kallas en epitop. Antikroppar känner av olika isotoper, som är kemiskt olika strukturer. Antikroppar upptäcka också skillnader i proteinstrukturer i antigen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org