välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

delar av en motor

Postad av : Ulf Friberg

Människor använder ofta ordet "motor" för att beskriva motorn i sin bil, men termen refererar vanligtvis till elmotorer. Utvecklingen av dessa produkter revolutionerade samhället och hjälpte drog världen i den moderna tekniska era. Elmotorer finns i alla storlekar och konfigurationer, men alla fungerar på samma princip med samma grundläggande delar

grundläggande principer

Motors arbete genom elektromagnetism. Om du kör el genom en kabel, skapar det ett magnetfält. Om du spole kabeln runt en stång och kör el genom kabeln, skapar det ett magnetfält kring staven. När du omger den stav med andra magneter, kommer stången roterar som magneter attrahera och stöter ifrån varandra

Stator

Varje elmotor har två viktiga delar: en stationär och en som roterar. Den stationära delen är statorn. Även konfigurationer varierar är statorn oftast en permanent magnet eller rad av magneter foder kanten av motorhuset, som vanligtvis är en rund plast trumma.

Rotor

sätts in statorn rotorn, vanligen bestående av koppartråd lindad runt en axel. När strömmen anbringas på spolen, den resulterande magnetfält växelverkar med som skapas av statorn, och axeln börjar snurra.

Kommutatorn

En elmotor har en annan viktig komponent, kommutatorn, som sitter på ena änden av spolen. Det är en metallring delas i två halvor. Det vänder den elektriska strömmen i spolen varje gång spolen roterar ett halvt varv. Kommutatorn vänder jämna strömmen mellan rotor och extern krets, eller batteriet. Detta säkerställer att ändarna på rullar inte rör sig i motsatt riktning, och ser till att axeln snurrar i en riktning.

Penslar och Terminaler

I ena änden av motorn är penslar och terminalerna. De är i den motsatta änden från där rotorn lämnar motorhuset. Borstarna sända elektriska ström till kommutatorn och är oftast gjorda av grafit. Terminalerna är de platser där batteriet fäster motorn och skickar den nuvarande att snurra rotorn.

    
    Copyright © 2011 give2all.org