välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy pcb styrelser

Postad av : Jeanette Morales

Det finns flera sätt att skapa ett kretskort (PCB) för din elektronik behov. En som är få en bred användning är foto etsning, vilket är processen för att exponera laminat koppar styrelser med ett foto resistiv lager till en UV-ljuskälla. Denna metod ger DIY elektriker skarpa rena linjer på sin PCB styrelser på kort tid till en ringa kostnad och med få nödvändiga material

Du behöver:.
Tom äggkartong (återvunnet papper /kartong slag) <. br>Vax.
Kutterspån /sågspån.
Torktumlare ludd.

Material

De material som krävdes för att skapa din egen PCB kan erhållas i de flesta elektronikaffärer hobby och butiker dator. Du behöver en bläckstråle skrivare med transparent bläckstråle kompatibel papper, ett foto PCB, en UV-exponering enhet, PCB utvecklare, järnklorid, aceton, en glasbit och en borr.

Kretskortsdesign

Designprocessen av fotot etsade styrelsen kan vara klar snabbt med användning av PCB designa programvara, tillgänglig för din dator. Eagle av CadSoft Online är en PCB-design svit som innehåller en layout editor, schematisk redaktör och autorouter, alla tillgängliga via ett enda användargränssnitt. Det är tillgängligt för Windows, Mac och Linux i både en professionell version och en freeware Light Edition.

Efter att ha designat din bräda, skriva ut kretsen på transparent papper. De flesta skrivare kan programmeras specifikt för transparent papper men om det inte finns något särskilt alternativ ska du gå med högsta kvalitet alternativen tryck tillgängliga. Med skrivare som endast innehåller svart bläck, ändra intensitet och kontrast för skrivaren till högsta möjliga nivå för att säkerställa att du får en klar, ren skriva ut med så mycket svart bläck som möjligt.

Förbereda PCB

Skriv designen på din transparent papper. De flesta laser-skrivare som är kompatibel OH är gjorda för att tryckas på en sida bara att skriva ut på fel sida ger dig en suddig bild. Rätt sida tenderar att kännas lite klibbig i handen. Skriv två OH-för bästa resultat.

Efter utskrift av design, trimma OH ner noga med att inte skada bläck när du skär av papperet. Ta en tunn glasskiva stor nog att rymma utformning och säkra OH till den med genomskinlig tejp.

Ta fotot PCB som kommer förberedd med en fotoresist ämnet och ta bort skyddshöljet. Säkra PCB-kortet med fotoresist lager på öppenhet. Tittar genom glaset bör du se motivet centrerat med insyn hölls mellan glaset och PCB.

Utsätta Design

Placera PCB i din exponering enhet, koppar sida som vetter mot ultraviolett ljus. Vänta nödvändig exponeringstid, baserat på tillverkarens instruktioner eller på tidigare experiment. Exponering överför din design på koppar ytan, genom härdning bilden motstå i form av designen. Medan koppar går igenom exponeringen process du kan förbereda utvecklaren lösningen.

Utvecklaren lösningen bort fotoresist från delar av PCB inte härdas genom UV-ljuset. När utsatta, bort från ljuset enheten och från glaset panelen. Placera snabbt på forumet till ditt utvecklare. Ta en skum borste och borsta av fotoresist från brädet för 1 till 2 minuter. Denna gröna motstå bör komma bort snabbt så se till att inte ta bort härdad motstå. När du har tagit bort härdat motstå, flytta styrelsen att vattnet för att neutralisera utvecklaren.

Etsning PCB

Gör din järnkloridlösning, blanda järnklorid med vatten. Sänk styrelsen i lösningen, som kommer etch din design genom att ta bort onödiga koppar från styrelsen, lämnar koppar bara på linjerna i din design. När designen är etsade i ytan av styrelsen, ta bort från lösningen och tvätta kretskort med rinnande vatten.

Rengör de återstående fotoresist från kopparledningar på din PCB med hjälp av aceton. När du rensa bort den fotoresist kommer koppar ser ljusare ut. Tvätta igen med rinnande vatten, och sedan borra hålen där det behövs med utformning hjälp av antingen en handborr eller en borr press.

    
    Copyright © 2011 give2all.org