välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om biet kolibri

Postad av : Charlotte Wannberg

Bee kolibrier (Mellisuga helenae) är de minsta fåglarna registreras. De finns på Kuba och Isle of Pines i skogsområden och trädgårdar. Den manliga fåglar är mindre och, då uppvaktande, är mer färgglad än sina kvinnliga motsvarigheter

Fakta

Bee kolibrier är ca 2 1 /4 inches i längd och väger 0,07 gram. De är en homeothermic ryggradsdjur (varmblodiga). Deras kroppstemperatur är ca 104 grader. Bee kolibrier har den näst snabbaste puls av alla djur. De kommer sannolikt att tas för bin grund av sin storlek. Deras vingar slå 80 gånger per minut normalt och så mycket som 200 gånger per minut då uppvaktande.

Kvinna Bee Kolibrier

Honorna är en blå-grön med grå fjädrar på undersidan. Deras yttre stjärtfjädrarna har vita fläckar. Kvinna bee kolibrier är större än hanarna.

Man Bee Kolibrier

Avel hanar har röda fjädrar på sina HJÄSSA (toppen av huvudet) och hals. Undersidan av den manliga kroppen är grå-vit. Man bee kolibrier har långa, skimrande blå plymer. Hanar som inte är avel liknar honor med undantag för de blå fläckar på vingspetsarna.

Häckande

Kvinna bee kolibrier lägger två ägg storleken av en vuxen minsta nageln. Deras bon är 3 centimeter i diameter.

Diet

För att bibehålla sin höga energibehov kommer biet Kolibrier äter hälften av sin kroppsvikt och dricka åtta gånger sin kroppsvikt varje dag. Deras kost är främst små insekter och nektar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org