välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förteckning över utrotningshotade djur på den nordamerikanska öknar

Postad av : P-O Lennartsson

USA Miljöskyddslagen täcker många utrotningshotade djur som lever i nordamerikanska öknar, däribland Mojave, Sonoran och Great Basin. Den amerikanska Skogsbruk Service arbetar hårt för att skydda dessa djur och tack vare denna ansträngning, vissa djur som en gång var den utrotningshotade arter förteckningen inte längre på listan eller är under en ny status, exempelvis hotade

Fåglar

California Condor (Gymnogyps californianus) är en stor fågel som väger upp till 22 pounds och med upp till 9 1 /2 fot spännvidd. Denna fågel lever på klippor och äter bara döda djur som får, boskap och hästar. California minst silvertärna (Sterna antillarum) är mindre än andra nordamerikanska tärnor. Dess kropp växer upp till 9 inches. Den häckar på floder som Missouri, Rio Grande och Red

små däggdjur

Hualapai mexikanska sork (Microtus mexicanus hualpaiensis) är storleken på en mus. Svansen är kort och dess päls är lång och nästan täcker sina små runda öron. Den lever på hög höjd i kolonier. Reproduktiv vanor är kända, men forskare tror att kullstorleken är liten. Den mindre långnästa bat (Leptonycteris curasoae yerbabuenae) har en lång tunga och en näsa formad som ett löv. Det är flerfärgade och stannar i grottor under dagen. På kvällen, den kommer ut för att hitta sin favoritmat, som kaktus och pollen och nektar från blommor och frukt. Den flyttar till Arizona under våren, förblir fram till hösten och går sedan vidare söderut.

Reptiler

Chiricahua leoparden groda (Lithobates [Rana] chiricahuensis) har ljusa fläckar på lår och två rader med vita på sin hals . Det lever på höjder upp till 8. 900 meter och det krävs en ständig källa till vatten för att överleva. Mojave frans-toed ödla (Uma soparia) är bara 2 3 /4 till 4 1 /5 inches lång, men den kan köras från fiender med en hastighet av 23 miles per timme. Det är vitaktig eller grå med fläckar och det gömmer sig i sanden när det är väldigt varmt.

Stora däggdjur

Sonoran gaffelantilop (Antilocapra Americana sonoriensis) en gång var fler än 30 miljoner. Den har två vita band på sin hals. Denna antilop bor på höjder från 2. 000 till 4. 000 meter. Den älskar att äta hoppande Cholla kaktus och också bor i Mexiko. Den grå vargen (Canis lupus) bodde en gång över hela Nordamerika. Nu den utrotningshotade listan, var färre än 17. 000 grå vargar i USA och med 2008. Gray vargar väger 55 till 130 kg och är den största medlemmen i hunden familjen.

Katter

Den svart-fläckig Jaguar (Panthera onca) är den största katten i sydväst öknar. Den väger upp till 300 pounds och bor i öknen skrubba eller upp till en 9. 000 meter höjd. Den Ocelot (Leopardus [Felis] pardalis) är en annan medlem i kattfamiljen som hotas av utrotning. Katten har gula och svarta fläckar och ränder och dess svans är lång. Den lever i områden där det finns mycket tillväxt att dölja det.

    
    Copyright © 2011 give2all.org