välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysikaliska egenskaper av bariumsulfat

Postad av : Jeanette Morales

Barium är en mjuk, reaktiv, silvervit, alkalisk jord metall, något som påminner om metall kalcium. Sir Humphry Davy isolerade först år 1808. Den periodiska tabell innehåller alkaliska jordartsmetaller från lättaste till tyngsta som beryllium, magnesium, kalcium, strontium och barium.

bariumsulfat, Baso u2084, är en av de kända mest vatten olösliga föreningar. Du kan förbereda den genom att dubbelklicka förskjutning reaktioner som följande:

Na u2082 SO u2084 + BaCl u2082 "Baso u2084 u2193 + 2 NaCl

bariumsulfat är anmärkningsvärt stabil och kan inte konverteras till något annat med denna typ av reaktion.

Bulk Egenskaper

bariumsulfat är vit till blekgul färg och är ej brandfarlig, med en smältpunkt på 1. 580 grader Celsius. Den har en ovanligt hög specifik vikt av 4,25 till 4,50, vilket resulterar i sitt namn, hämtade från det grekiska "Barys" som betyder "tunga".

partikelegenskaper Partiklar av bariumsulfat anses inert, så i fall inandning, det är märkt som en "microdammpartiklarna. "Dessutom gör barium partiklar som inte har en stor yta. Detta gör den användbar för snabb genomströmning katalytiska reaktioner anställa delvis avaktiveras palladium (kallad Lindlar's katalysator).

Kemiska egenskaper I allmänhet, barium salter ganska vattenlösligt. I lösning de föreningar dissociera för att bilda mycket giftiga barium två joner. Eftersom bariumsulfat inte löser sig i vatten, inga sådana joner form.

Användning i radiologi

Eftersom barium atomen är stor och tunga, absorberar det röntgenstrålning ganska bra. Eftersom sulfat också har ingen toxicitet, det används som en radioopaka eller radio-kontrastmedel i mag-testning. En barium "milkshake" eller "måltid", ett drickbart vatten är indraget förbrukas successivt, med början 90 minuter till två timmar före testning börjar. Biverkningar kan vara illamående, diarré och huvudvärk.

Andra användningsområden

bariumsulfat används i olje-borrning lera, textilier, pigment, fotografiska papper, keramik och glas, konstgjorda elfenben, och batteriet pastor plattan.

Farliga

Även definitivt stabil och säker för vanlig användning, kan bariumsulfat reagerar explosivt om det blandas med aluminium och uppvärmd. Vid brand genererar bariumsulfat giftiga svaveloxider. Om felaktigt gjorts, till exempel i en berömd 2003 incident i Brasilien, kan det leda till döden. Denna incident härrörde från illegala preparat, leder till kontaminering av vattenlösliga karbonat.

    
    Copyright © 2011 give2all.org