välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

galvanoteknik instruktioner

Postad av : Magnus Ekblad

Elektroplätering är en process som använder elektrisk ström för att deponera ett lager av ett material till ett annat material. Det används ofta till tallrik en metall med en annan, vare sig för att ändra utseendet på ett objekt eller för att ge pläterade föremål några av fördelarna av materialet har det varit klädd med, t. ex. korrosionsskydd eller slitstyrka

Beredning

förbereds av objekt du vill GALVANISERA är viktigt för vidhäftningen av sekundär metall. Ytan på posten måste vara helt rena. För att förbereda den, använd rengöringsmedel lämpligt för material som tar bort all smuts och skräp från ytan. Beroende på de berörda metall, kan du behöva använda ett antal lösningsmedel i reningsprocessen inklusive alkaliska rengöringsmedel, rengöringsmedel syra och slipmedel. Skyddande beläggningar måste tas bort, liksom en fysisk oxidskikt som orsakas av exponering för elementen. Handskar är absolut nödvändiga under reningsprocessen både för att skydda händerna samt skyddet av metall från oljor som finns i huden.

Material

Det finns fyra punkter som krävs för elektrolytisk process. Katoden är den metall objekt du vill kappa, en anod består av metall du kommer att tillämpa för ditt objekt eller en metall bar opåverkad av badet lösning, en lösning för nedsänkning ger el till flödet och fullständig kretsen mellan din anoden och katod, och ett batteri, som levererar elektrisk ström för processen.

elmetalliseringsprocessen

Att GALVANISERA ditt objekt, skapa den kemiska lösningen används för att sänka ner anod och katod. Den lösningen bestäms av en mängd olika variabler, inklusive katod och typer anoden och finish önskas. Vanligtvis din lösning kommer att innehålla en blandning av syror, vatten och lösta salter metall i fall anoden inte används som källa till pläterade metall. Du hittar lämplig bordläggningen lösning på dalmar. net. Ett exempel på en gemensam lösning består av kopparsulfat (ett salt av koppar) blandat med vatten för att tillämpa en koppar beläggning.

Hook anoden till den positiva polen i eluttag och sänk anoden i lösningen. Anslut katoden till den negativa polen i eluttag och sänk katoden i lösningen, se till att inte låta katoden röra anoden. Slå på strömmen. När nedsänkt i lösningen med tillförd effekt kommer bordläggning metallen börjar päls katoden, överföra ett lager av material. Ju längre sker, desto tjockare bordläggning

anmärkning för rättsliga begränsningar

Var noga med att bekanta sig med lokala lagar angående elektrolytisk-vissa processer kräver farliga kemikalier som får inskränkas. Detta gäller särskilt för försilvring som kräver användning av cyanid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org