välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemgjorda väderkvarnar på el

Postad av : Jan-Olof Stoor

Alternativ energi är en ständigt aktuell fråga, och för vissa människor, hitta ett sätt att utnyttja alternativa källor till el blir en viktig uppgift. Vissa kommer att spendera pengar på dyra solpaneler, men de med mer uppfinningsrikedom kan finna det intressant att skapa sin egen väderkvarn. Det är faktiskt mycket enklare än du tror

Skaffa Motor

Varje liten motor kan omvandlas till en väderkvarn generator. Små elektriska motorer som är lätta fungerar bäst. Elektriska fläktmotorer fungerar bra för experimentella väderkvarnar. Industriell fläktmotorer fungerar också bra och även har fina plåt blad bifogas, men de är också mycket tung och svårt att rotera i vinden. Många människor använder bilen generatorer att bygga vindkraftverk kan producera mer energi.

För någon som bygger en hemmagjord väderkvarn För första gången kan ett löpband motorn vara den lättaste att arbeta med. Dessa motorer har en rörliga svänghjul monteras till fronten, vilket gör en perfekt plattform för att fästa bladen.

Konstruera Blades

Bladen på väderkvarnen är ett avgörande moment. De måste vara bred och tillräckligt lång för att fånga vinden, samt ha rätt böjning för att förvandla dem till en vind segel. Lyckligtvis finns det en mycket enkel metod för att bygga hemmagjord väderkvarn blad som är så god som någon att professionellt utformad.

Skaffa en bit 8-tums PVC-rör som är ca 2 meter lång. Denna ledning kommer att få den perfekta kurvor för din väderkvarn blad. Du kan behöva beställning röret genom en järnaffär. Kapa röret i strimlor som börjar på 5 inches och gå ner till 2 inches i den punkt där de ansluter till motorn. Med hjälp av en bandslip för att runda av kanterna kommer att styra mer vind i bladen.

Montera församlingen

Använd en bit "kanal aluminium" allt från 36 till 48 inches som ramen för väderkvarn. Fäst motorn (med bifogad blad) till den bortre änden av ramen. Bifoga en vind svans på andra änden. Vinden svans är i huvudsak en stor platt fin som kommer att förvandla kvarnen om vinden blåser från sidan. En fyrkantig plåtbit fungerar utmärkt för detta ändamål.

Köp en längd av 1,5 "stålrör att tjäna som stång för väderkvarnen. Bifoga en" pipa union "till toppen av stången, och sedan bifoga väderkvarnen till att monteringen. Röret unionen tillåter väderkvarnen att snurra fritt i vindriktningen.

Koppla Windmill för el

Den effekt som levereras av vindkraftverk är inte konsekvent, så i stället för ansluta en apparat direkt till kvarn, är den väderkvarn som används för att ladda en bank av batterier. En väderkvarn denna storlek kan ta ut en 12-volts batteri. Ett bilbatteri kan användas, eller två 6-volts golfbil batterier kan länkas samman.

Anslut ledningarna från motorn till en likriktare och sedan ansluta en liknande storlek kablarna från likriktaren till batteriet banken. Likriktaren håller den ström som flyter i en riktning, från kvarnen till batterierna, så att juicen inte slösas bort på att göra vindkraftverk snurra. En ytterligare tråd bör användas för att jorda väderkvarnen som en försiktighetsåtgärd mot blixtnedslag.

    
    Copyright © 2011 give2all.org