välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad mat för en kolibri

Postad av : Camilla Näslund

Den Audubon Society säger att kolibrier är de minsta av alla fåglar och bland de mest populära besökare på hem matare. Deras snabba vingslag (40-80 per second) och hjärtfrekvens (500-1,260 per minut) kräver dem att äta ofta. Du kan hjälpa till genom att ange matare fylld med lätt att göra hemgjord nektar. Den Cornell Lab of Ornithology och Audubon Society rekommenderar följande steg

Förberedelser

Kolibrier äter främst insekter och nektar från blommor. Lösningen kommer du att fylla din matare med är avsedd att komplettera den nektar, och som sådan kräver att alla är det vanligt strösocker blandas med vatten. Den vanligaste förhållandet mellan socker till vatten är 1 del socker och 4 delar vatten, så om du fyller en liten feeder, blanda 1 /4 kopp strösocker med en kopp vatten och häll i.

På kallare, regnigare dagar när fåglarna behöver mer energi, ett förhållande på 1 del socker till tre delar vatten är bra.

Om du är städning och påfyllning av matare var eller varannan dag med färska livsmedel finns det ingen anledning att koka vattnet först. Men om du planerar att blanda en stor sats och kyl den, se till att koka vattnet för att döda eventuella bakterier och långsam nedbrytning.

Feeder överväganden

När du väljer en matare för din hemgjorda fågelmat, det viktigaste att tänka på är hur lätt det är att rengöra. Sockerlösningen kan snabbt förstöra i solen, så du behöver en matare som är lätt att ta isär och rengöra varje par dagar för att hindra fåglarna från att bli sjuka. Håll feeder för direkt solljus för att förhindra snabb nedbrytning. Dessutom kolibrier territoriella, så placera flera små matare strategiskt runt gården är bättre än att ha en stor mataren.

Varningar

Aldrig tillsätt honung till din hemlagad mat. Kombinationen av honung och vatten stimulerar tillväxten av bakterier och svamp och kan döda fåglar. Undvik röda livsmedel färgämnen eller färgämnen, vilket kan vara skadligt för fåglarna. Nectar är naturligtvis klart. Köpa en matare med röda pinnar eller på annat ljus funktioner kommer att vara tillräckligt för att locka fåglar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org