välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en bazooka

Postad av : Valon Istrefi

Även idag namnet bazooka är synonymt med någon axel-höll raketen avskjutningsanordning, var den första bazooka den amerikanska arméns M1 Rocket Launcher. Infört i andra världskriget, liknade soldater med hjälp av M1 dess ljud till bazoo, en typ av mässing instrument.
Begreppet en bazooka kan tillämpas på alla typer av projektil, och den kan byggas i ett oändligt antal sätt. Här är de viktigaste saker som måste beaktas med någon bazooka församling

Du behöver:. .
Tube
Projektil.
Tändning avtryckaren.
Drivmedel (gas eller en kemisk drivgas)


1
en bazooka fungerar på Newtons tredje lag i fysik. . En projektil placeras i ett rör, och tryckas ut röret med en explosiv kraft försöker undkomma. Området på baksidan änden av röret bakom projektil samlar trycket från en trigger av något slag och trycket byggs upp till den punkt där det fördriver projektil.
2.
Innan alla annars behöver du en bazooka rör. Med raketdrivna ammunition, är röret i allmänhet gjord av metall eller keramik sedan brandfarligt material skulle antändas vid utskrivning av projektilen, men nästan alla rör kommer att göra så länge den kan motstå trycket. PVC-rör är vanligt att icke-brännbart projektil bazookas.
Men utan den kemiska förbränning av ett raketdrivna projektil kommer den bakre änden av röret måste avslutas på något sätt att hjälpa bazooka bygga upp tillräckligt tryck för att utvisa projektilen.
3.
När du väljer ett rör som ska användas för bazooka röret, bör den inre radien vara lika med projektilen du vill driva från bazooka om det alls är möjligt. Projektiler som är för stort eller för litet för röret skapar ineffektivitet som begränsar dess avstånd när utvisas.

minska utrymmet mellan baksidan av röret och projektilen kommer att öka mängden tryck, och i slutändan öka avståndet att projektilen drivs.
4.

Du kan använda två metoder för att skapa det tryck som behövs för att utvisa en projektil från en bazooka pipe: förbränning och pneumatik.
Precis som i en bil, uppstår förbränning när värme appliceras på en kemisk källa, vilket den kemiska genomgå en reaktion, och frigör energi, som framför projektilen.
Med ett pneumatiskt explosion inträffar denna enorma reaktion när en gas byggs upp bakom projektilen till den punkt där det blir trycksatt och vill fly, till exempel när en koldioxid avfyrar soda efter en skakad kan öppnas.
Reaktionen startar vid antändning av en strömbrytare av något slag.
5.
Processen att göra en rudimentär bazooka är ganska enkelt enligt ovannämnda principer, men du kan följa dem i en rad olika sätt och samtidigt bygga en bazooka. Ofta rör som används för den explosiva trycket har en större volym än den del av röret som används för att utvisa, eftersom en större reaktion och mindre motstånd efter uteslutning kan bidra till att öka den kraft med vilken projektilen drivs.
Smörjning längs utvisning kammare del av röret kan också hjälpa utvisa projektilen mer effektivt.

tips och varningar


  • Innan bygga en bazooka, göra säker på att det är lagligt att göra så i ditt område. Placera aldrig några kroppsdelar framför en bazooka rör öppning på utgivning av en projektil.
    
    Copyright © 2011 give2all.org