välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om havet svampar

Postad av : Valon Istrefi

Sea svampar har utvecklats över de senaste 500 miljoner åren, och nu omfattar mellan 5. 000 och 10. 000 arter varianter. Majoriteten av svampar lever i saltvatten, med endast 150 arter överlever i sötvatten ensam. Medan havet svampar klassificeras som djur, de har pigment av klorofyll, vilket gör dem så lika många växter och bakterier arter

Typer

Det finns fyra klasser av hav svampar. Calcarea eller calcerous tvättsvampar; Demospongiae eller horn tvättsvampar; Scleropongiae eller KORALLRÖD tropiska svampar rev, och Hexactinellida eller glas svampar. Det är svårt att sätta fingret på det exakta antalet svamp arter som många distinkta arter har fått namnet mer än en gång och nya arter att hamna. Även om det finns nära 10. 000 olika namn för arter av svampar, är det mer sannolikt att det finns cirka 6. 000 faktiska olika arter.

Anatomy

Kroppen av ett hav svamp består av ett par yttre lager som skiljs åt av en gel, eller mesenkym. Nålar bildas av kalciumkarbonat (spiculae) eller flexibla skelett protein (spongin) finns inom gel lagret för att hjälpa svampen upprätthålla sin form. Svampar har inte organ eller vävnader. De består av porer som tillåter konstant flöde av vatten in och ut, som i sin tur ger syre och näring samt eliminering av avfall. Svampar finns i en mängd former, från blob-liknande formationer att kottar och rör, och varierar i storlek från så liten som några millimeter till så mycket som två meter i höjd.

Diet

Genom sina tusentals porer, hav svampar filtrera mat från havsvatten. Svampar äter plankton och andra små organiska material som hittats i vattnet. Choanocyter eller celler samlare, ta in näringsämnen och göra dem till amoebocytes, som bryter ner maten och distribuera energi till resten av svampen.

Reproduktion

De flesta av havet svampar är hermafroditer, vilket innebär att svampar innehåller både ägg och spermier. Även om det är möjligt för en enda svamp för att befrukta sina egna ägg, oftare är spermier släpps ut från en svamp och sedan flyter slumpmässigt i havsvatten ska "fångas" av en annan svamp. När ett ägg befruktas inne i en svamp, släpper svampen larver i vattnet. Larverna sätter sig på havsbotten att växa till en ny svamp.

Vissa typer av svampar förökar sig i en asexuell sätt att skapa kloner. I denna form av mångfaldigande, knoppar, eller fragment av svampen kroppen, bryts av och flyter i havet strömmar. Dessa knoppar sätta sig på havsbotten att växa till en svamp identisk med föräldern.

Natural Bath Svampar

Det finns bara cirka sex arter av havs svampar som säljs kommersiellt som bad svampar. Dessa arter är utvalda för sin täta smink och flexibelt skelett. I sin naturliga miljö, dessa svampar är svarta, men de är placerade i milt sura lösningar Avkalka skelett och sedan bleks för att avlägsna färg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org