välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

instruktioner för en exploderande modell vulkan

Postad av : Valon Istrefi

Alla kan göra en modell vulkan får utbrott med enkla hushåll material. Ju mer svåra är att avgöra hur autentisk vulkanen bör vara och hur den ska byggas. Vulkanen är utanför strukturen kan modelleras från papier mache eller lera, eller göras helt enkelt från uppstaplade sand eller kartong. När konstrueras, kemikalier och lite karamellfärg förse fyrverkerier

Gör Volcano's Center

Ta en öppen, tom plastflaska-ju större flaskan, desto högre vulkanen-och ställ den upprätt på en plan bit kartong eller trä. Resten av vulkanen kommer att byggas runt plastflaska, som är där de kemikalier som kommer att blanda. Limma eller bifoga botten av flaskan till kartong eller trä bas.

Bygg Exteriör

Ett sätt att bygga det yttre är med lera eller hemlagad spela deg. Gör gör-det-själv spela deg med 6 koppar mjöl, 2 koppar salt, 4 msk. matolja och 2 koppar vatten blandas. Öka receptet proportionellt för en större vulkan.

Lägg karamellfärg för att göra spela degen ser färgen på ett berg. Form den i ett berg runt flaskan och lämnar flaskan munnen blockeras. Du kan måla utsidan så att det ser ut som en berg-stänk av grönt för träd, vit runt toppen för snö, gråzoner att se ut som steniga klippor.

Eller gör en berg-formad ram av tråd eller trä runt vattenflaska och täck den med papper mache. Gör åsar och andra strukturer för realism. Låt det torka och måla berget som en riktig vulkan. Det papper mache kommer att ta en dag att torka och härda, så berget kommer att beredas i förväg.

Ett enklare sätt är att stapla våt sand runt flaskan i ett berg form, se till att inte att få någon på insidan. Detta kan göras snabbare än lera eller papper mache, men tillåter inte att måla eller något annat än enkel utformning.

En annan enkel utsida består av fyra triangulära bitar av kartong. Formulär dem runt flaskan i en pyramid form och tejpa ihop dem. Färg eller måla på utsidan av kartong för realism.

Spränga det

För vulkanen, första ta 1 msk. diskmedel, 1 msk. bakpulver och en liten mängd vatten. Häll den i plastflaska mun. En kanal hjälper. Lägg i karamellfärg-rött, rött och orange, röd och blå, eller en liknande blandning-för att efterlikna färgen på lava. Lämna det tills det är dags för vulkanen.

När det är dags för explosionen, häll en 1 /4 dl vinäger i flaskan mun och stå tillbaka. Reaktionen mellan ättika och bakpulver skickar lava-liknande skum rinner ut i modellen vulkanen och ner sidan. Färgningen gör att det ser ut som riktiga lava.

Receptet kan ökas proportionellt för en större vulkan och större utbrott.

    
    Copyright © 2011 give2all.org