välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kroppsdelar av en MJÖLMASK

Postad av : Jan-Olof Stoor

Mjölmask är larvstadiet av en insekt som kallas säden skalbagge, eller Darkling skalbagge. Mjölmask stanna i larvstadiet i cirka tre veckor innan han blev puppa och så småningom skalbaggar. De olika kroppsdelar, färg och form av mjölmask särskilja den från andra typer av maskar

Skin

Till skillnad från daggmaskar och sökrobotar natt, som har mjuka, köttiga, rosa hud, mjölmask idrotten ett slags pansar beläggningar som utgör segment runt deras kroppar. Mjölmask tenderar att vara gul-brun färg.

Under larvstadiet, mjölmask ofta ömsar skinn tre eller fyra gånger innan den blir puppa.

Chefen

De ansvariga för mjölmask innehåller antenner, ögon och mun, som tar på en nästan utomjordisk utseende. Liten i storlek, tar chefen för MJÖLMASK upp endast ett segment av den totala kroppen.

Thorax och ben

En MJÖLMASK mellankropp gör upp tre eller så segment bakom sitt huvud och strax ovanför benen. Detta är den andra stora delen av masken.

Buk

Resten av MJÖLMASK kropp är dess buk, vanligtvis innehållande nio eller fler segment och rundade på slutet. Buken är det största segmentet av MJÖLMASK.

Vad De blir

Efter larver och puppor stadier, mjölmask bli svart skalbaggar med oval bakkroppen, härdat vingar front, antenner och segmenterade ben.

skalbaggar och larver äter ruttnande löv, pinnar, gräs och växter. De djur som föredrar att leva under stenar, murkna träd och gräver ner korn.

I fångenskap mjölmask äta korn och torra havregryn och kan uppfödd som en levande födokälla för sällskapsdjur fisk, grodor och kräldjur. Mjölmask kan köpas i bulk till de flesta djuraffärer för en början koloni. Dessa bör förvaras i behållare med ventiler smal nog för att hålla invånarna inom och i svala, torra platser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org