välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika energikällor i USA

Postad av : Magnus Ekblad

Elektricitet är något som är svårt att tänka mig att leva utan. Det kan lätt tas för givet, att inte veta exakt hur den görs. Sanningen är att makten kan genereras från många olika källor. Många människor söker fler alternativa, förnybara resurser att producera el. Enligt Alternative Energy Institute (AEI), efter år av experiment och forskning, tusentals forskare har upptäckt nya sätt att producera el

Kärnkraft

Enligt Nuclearnow. org bidrar användningen av kärnkraft i stället för andra energikällor för att hålla luften ren, bevara jordens klimat, undvika marknära ozon bildning och förebygga surt regn. Kärnkraften verkar under teknik som tar bort användbara energi från laddade atomer. Kärnkraft är allmänt åberopas i hela världen som en källa till elektricitet.

Solar Power

Solenergi använder energi från solen för att skapa elektricitet. Enligt AEI, har en genomsnittlig hem mer än tillräckligt takyta att producera tillräckligt med solenergi för att leverera alla sina kraftbehov. Likström omvandlas från solcellerna till växelström, vilket är vad de flesta hushållsmaskiner köra på, så att ett hushåll att potentiellt vara i full drift på solenergi. Solfångare sele och lagra energi från solen tills den behövs för användning. De mest populära aspekten av denna energikälla är att det är helt förnybar och helt miljövänliga.

Vindkraft

Vindkraftverk har använts i tusentals år. Det var dock först under det senaste årtiondet att ränta var inriktad på massproduktion av vindkraft drivs energi. AEI förklarar att vindkraft är billigare än någon annan ny elproduktion med undantag av naturgas. Men eftersom kostnaden för produktion av vindkraft är så billigt, har det blivit en lovande resurs. Även vinden är en förnybar resurs, mer forskning och ekonomiska resurser krävs innan energi kan massproduceras från vindkraft.

Vattenkraft

Eftersom tiden för de gamla grekerna, har vatten använts som energikälla. Naturliga vattenfall är naturligtvis mer önskvärt sevärdheter för växter vattenkraft, men människan dammar har varit lika framgångsrikt på att producera ström. Enligt AEI, kan en damm portar öppnas eller stängas på kommando, beroende på den dagliga användningen gradvis ekonomisk tillväxt i samhället. Det gör att mängden ström som behövs för att fluktuera med efterfrågan på den makten. Vattenkraft är den främsta källan till förnybar energi.

Jordvärme

Geotermisk energi utvinns från värme lagras under jordens yta för att skapa elektricitet. Även om geotermisk energi är kostnadseffektivt, tillförlitligt och miljövänligt, är dess största nackdel var kraftverken ska vara i för att utvinna energi. Plantorna måste sitta nära tektoniska plattan gränser, vilket gör att de är tillgängliga att massproducera energi låg. Dock har jordvärme potential att lindra den globala uppvärmningen om spridda i stället för fossila bränslen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org