välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

övergångsmetaller definition

Postad av : Charlotte Wannberg

Övergången metaller är metaller i grupp 3 till 12 på det periodiska systemet av elementen. Dessa metaller har liknande kemiska egenskaper och tenderar att legering lätt med andra metaller. Övergången metaller har hög smältpunkt och används mycket i industrin

kemiska egenskaper

Allt övergångsmetaller ha två elektroner i sitt yttersta skal. Av de 38 elementen i denna kategori, alla utom zink, kadmium och kvicksilver har en ofullständigt ifylld inre skal inom sin atomära struktur-och på grund av detta kan de ha mer än en valens (dvs de kan acceptera eller ge mer än en elektron med andra faktorer för att bilda olika molekyler).

Elements

Det finns 38 övergångsmetaller, inklusive sådana vanliga metaller som järn, nickel, koppar, zink, silver, guld och kvicksilver. De kan delas in i grupperna 3 till 12 på det periodiska systemet av elementen.

Lista av metaller, i syfte att öka atomnummer är skandium, titan, vanadin, krom, mangan, järn, kobolt, nickel, koppar, zink, yttrium, zirkonium, niob, molybden, teknetium, rutenium, rodium, palladium, silver, kadmium, hafnium, tantal, volfram, rhenium, osmium, iridium, platina, guld, kvicksilver, unnilquadium, unnilpentium, unnilhexium, unnilseptium, unniloctium, unnilennium, ununnilium, unununium och ununbium.

Egenskaper

Övergångsmetaller är kända för att vara formbar (de kan sträckas), bredbar (de kan hamras in i olika former) och leder (de överför värme och el). Dessa metaller har också hög smältpunkt, och de legeringar bra med andra metaller. Av denna anledning, många av övergångsmetaller har viktiga industriella ändamål. Tre av dessa metaller-järn, kobolt och nickel-är de enda tre metallerna kända för att producera ett magnetfält

Använder

De flesta av elementen i övergångsmetaller grupp har betydande industriellt bruk. . Fattas individuellt, guld och koppar är utmärkta ledare. Legeringar av övergångsmetaller omfatta stål, mässing och brons, som alla har haft betydande historisk användning. Dessutom övergångsmetaller tenderar att bilda färgade föreningar och därför har vissa konstnärliga program, t. ex. på skapandet av målat glas.

Överväganden

Några av övergångsmetaller med höga atomnummer har ett alternativt namnge systemet än den som användes i denna artikel. Till exempel unnilquadium (Unq, atom-Nej104) är också känd som Dubnium (DB) eller Rutherfordium (RF).

    
    Copyright © 2011 give2all.org