välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

processen för elektrolytisk koppar

Postad av : Ulf Friberg

Rengöring

Innan en metall kan elförzinkad med koppar (kallad "target metall"), måste den rengöras från fett, oxider och torkade på film. En mekanisk slipmedel (t. ex. en cirkulär eller linjär Sander) tillämpas över hela ytan för att bryta sig loss och urholka oxider, följt av en grundlig vatten skölja. Därefter är målet metal "electrocleaned. " I electrocleaning är målet ansluten till en elektrisk strömkälla och nedsänkta i en speciell vätska kemisk blandning som kallas en "electrocleaner. "En neutral metall terminal ansluten till samma strömkälla också är nedsänkt, fylla i en elektrisk krets som rinner genom vätska. Elektrisk spänning utlöser en kemisk reaktion över hela ytan som helt tar bort alla främmande. När du är klar är målet metall bort , sköljas med vatten, nedsänkt i ett bad med utspädd svavelsyra (för att avaktivera electrocleaner) och åter sköljas med vatten en sista gång.

Koppar-Cyanide Strike Bath

Målet metall sänks ner i ett bad av 15 -molar koppar cyanid (CuCN) uppvärmd mellan 120 och 145 grader C. Samtidigt elektroden en platina (extremt resistenta mot korrosion) som fästs på en elektrisk strömkälla är nedsänkt i samma bad. Målet metall kopplas sedan till denna strömkälla, skapar en krets över badet. Den elektriska ström från den platina terminalen (den "anoden") i målet metall (den "katod"). Detta gör att kopparjoner från badet att deponera på ytan av målet metall som ett tunt, jämnt lager (2,5 mikrometer tjocka) av atomer koppar metall. När målet för metallen är jämnt överdragen, tas det bort från badet och sköljas med vatten.

Lägga tjocklek med en syra-Koppar Bath

Samtidigt som det finns sätt att uppnå tjockare skikt i en enda strejk bad, är lagret bildas av 15-molar CuCN behandling mycket mer tillförlitliga och enhetliga. Dessutom är lagret lätt lim för ytterligare galvanisering. Därför har de flesta tillverkare använder CuCN strejken badet ungefär som House Painters använda primer.
För att öka skikttjocklek är målet metall nedsänkta i ett bad med kopparsulfat (190 till 250 g per liter) och svavelsyra (45 till 90 g per liter) värms till en temperatur mellan 70 och 110 grader F . Återigen är en platina anod till och en ström springa över badet mellan de två terminalerna. Klorid läggs också till badet i små koncentrationer (cirka 70 delar per miljon) för att lägga ljusstyrka och glans till koppar metallbeläggning.
Beroende på den önskade tjockleken på koppar kommer målet metallen kvar i badet för en viss tid. När uppnås målet metall tas bort, sköljs och tillåtas att torka.

    
    Copyright © 2011 give2all.org