välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sjögurka livsmiljö

Postad av : Valon Istrefi

Sjögurkor är unika havet varelser, ofta misstas för nakensnäckor. De har varit och är fortfarande, jagas för mat, för hud och för sällskapsdjur försäljning, vilket har orsakat sjunkande siffror i lokalbefolkningens (främst i Asien och Alaska). Även om de inte är noterade på de hotade arter listan, har bevarande ansträngningar gjorts för att säkerställa dessa majestätiska djur är inte alltför jagas ur sina livsmiljöer

Du behöver:.
Blotta ögat eller teleskop
. kompass.

Vad är en sjögurka?

En sjögurka (vetenskapligt namn HOLOTHUROIDEA) är ett havsdjur som liknar ett land snigel. Emellertid har en sjögurka ett exoskelett, till skillnad från en snigel eller hav snigel. Huden på en sjögurka känns som läder och det ofta ser ut som en gurka, inte bara på grund av sin form, men också på grund av små knölar eller spikar längs dess yta. Det finns många sorter av HOLOTHUROIDEA, inte alla som ser ut som gurkor, eftersom de kan variera mycket i storlek och form. I naturen kan sjögurkor leva mellan fem och 10 år, enligt National Geographic

hela världen

Enligt Katalog över livet:. 2007 års checklista är sjögurkor finns över hela världen i många hav och hav, inklusive utanför kusterna i Florida, Hawaii, Storbritannien, Asien och östra Australien. Var de än är, det är inte bara ett fåtal. Sea-gurka områden tenderar att vara sporadisk med täta bestånd på vissa platser.

Djupt vatten

Mängder av sjögurkor lever på havsbotten. I själva verket, på större djup än fem och en halv miles, sjögurkor utgör ca 90 procent av djurbeståndet. De rör sig i hjordar, letar efter mat över golvets grus. Djuren har möjlighet att kontrollera sin vikt och flytförmåga i djupa vatten på grund av deras unika späck och hud vävnad, vilket känns som gelatin. De andas under vattnet med hjälp av två tentakler inne i deras anuses. Dessa tentakler fungerar som en näsa, andas in syre och sedan andas ut.

Grunt vatten

tropiska platser är populära sjögurkor, såsom kuster Hawaii och Florida, till exempel. Här är de hittade strax under ytan. De kan också hittas i de djupa vattnen nära kusten, men för det mesta är de som finns i grunt vatten och nära korallrev. Det är i det grunda vattnet att den mängd olika sjögurkor blir uppenbart. I korallrev, är det inte ovanligt att hitta flera arter (ibland 15 eller mer) av sjögurkor lever i en tre tunnland radie. Det finns också ett fåtal simma arter av sjögurkor, som kommer att simma ut i mitten av havet och ge sig in grunda vatten och djupa vatten, liksom.

Captive sjögurkor

Sjögurkor är populära för korallrevsakvarium eftersom de finns naturligt i korallrev. Även en specialist kan berätta att de är lätta att sköta, hantera en sjögurka i en privat tanken är knepigt. Eftersom vissa arter kan gå flera månader till ett år utan föda i rätt miljö, kommer en del människor inser inte när en nyförvärvad sjögurka svälter. Sjögurkor äta vissa sand, så det är lätt att mata dem med rätt sand och en del forskning om kosten. Dessutom kan vissa sjögurkor passa in i utrymmen mycket mindre än de verkar kunna. Av denna anledning, som täcker alla akvarium pumpar eller rör är ett måste.

    
    Copyright © 2011 give2all.org