välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solenergi lätt fakta

Postad av : Jonathan Nyberg

Forskare har försökt att utveckla fusionsenergi i årtionden. Vi har dock tillgång till solens fusionsenergi dag. Solceller omvandlar fotonens energi från solen in el. Tyvärr så är effektivitetsvinsterna inte mycket höga, men att ett tiotal företag enbart i USA arbetar för att förbättra det. Samtidigt har sol varmvattenberedare blivit ganska effektivt, hålla varmvattenberedare värms upp i mitt i vintern

Fusion

Solenergi är skapad i mitten av solen genom sammansmältning av protoner. De fotoner befrias från denna process tar hundratusentals år att fly solen, eftersom solen är så tät. Däremot tar en foton från solens yta åtta minuter och 20 sekunder för att nå jorden.

Hur en solcell fungerar

Hur en solcell eller solcell, fungerar är komplex. Här är en hake med förklaring av den enklaste typen av solcell. När fotoner från solen träffar en solcell, vissa av dem har nog av den energi som krävs för att slå en elektron från en atom fosfor. Elektronen dras sedan till boratomerna, som varje behov en elektron för att slutföra sina yttre elektron skal. Så nära en fosfor-bor gränssnitt blir bor negativt laddade och fosfor blir positivt laddad. Detta ställer in en riktad elektriska fält. Anslutning av bor och fosfor regioner med motsatta ändar av en kabel gör det elektriska fältet att driva någon mer photon-befriade fosfor elektroner runt tråden slingan.

Effektivitet

Solceller brukar få cirka 15 till 25 procent effektivitet. Det finns flera skäl till varför detta nummer är så låg. En är att tråden /ledaren kan blockera solen från att slå fosfor. Att göra ledningarna tunnare för att låta solen runt ökar avståndet elektronerna måste resa för att nå tråden. De bor och fosfor är upphängda i kisel för att få sin elektron-förlora och vinna egendom. För att komma till tråden krets, har fotonen-befriade elektron att resa genom kisel, som inte är en dirigent.

En annan källa till ineffektivitet är att inte alla ljus från solen är energisk nog att släppa en fosfor elektron. Så inte alla av spektrumet kan användas.

Molniga dagar och Natt

Det finns två sätt att hantera låga solljuset nivåer. Ett är att använda batterier, för att ladda under dagen och kör el på natten. Detta ökar systemets kostnad dramatiskt. Ett annat alternativ är att ansluta till elnätet, så det allmännyttiga företaget absorberar dagtid solenergi och skickar tillbaka det på natten. Med andra ord ger sin infrastruktur dig med oändlig lagring. Tyvärr köper de den till betydligt billigare än de säljer den tillbaka.

Solar varmvattenberedare

Ett utmärkt sätt kring lagring problemet är att installera sugrör sol varmvattenberedare. Och en av de största elektriska avlopp i huset, varmvattenberedaren, lagrar sin egen värme under mörka timmar. Sugrör systemen fungerar på växthuseffekten principen och låter värme ljus i, men inte släppa den. Det vakuum lagret i röret förhindrar värmeförluster genom att antingen ledning eller konventioner. Solar sugrör värmare har blivit tillräckligt effektiv för att värma vatten till 120 grader Fahrenheit på vintern.

    
    Copyright © 2011 give2all.org