välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som växterna kan fånga sitt eget vatten?

Postad av : Charlotte Wannberg

Växter fälla ibland vatten slump på grund av deras blad struktur eller i håligheter som bildar grund av röta. Vissa växter bildar reservoarer som ett sätt att fånga och smälta maten. Andra växter har utvecklats mycket effektiva system för insamling och lagring, fånga öken regn och till och med dimma för användning under tider av torka

ananasväxter

Tank ananasväxter -. Anhöriga till ananas-växer i den övre berättelser om tropiska regnskogar. Även regn är frekvent, att vattenförsörjningen till dessa epifyter-är inte stabil-eller invånare luft. Speciella skalor på bladen av de växter absorberar vatten från regn och dagg, försegling igen när förhållandena blir torr. I kustnära skogar dessa växter dra fukt från dimma. Vatten kan också samla in i sänkorna vid basen av bladen. Tropiska grodor lägger ägg i Ananasväxter tankar, som ger fristad för grodyngel.

Spanska Moss

Fast det verkar vara parasitära, spanska mossa faktiskt samlar näring och fukt från luften. Anläggningen gör mat genom fotosyntes men bor utan rötter, ansluta sig till den mottagande träd med små stjälkar som lindas runt det som vinrankor. Tiny cuplike skalor på lång fronds fångst luftburet skräp och vatten. Spanska mossa absorberar regn, dagg och dimma från koppar och lagrar den i bladen, som går vilande under långa perioder av torka.

Flugtrumpetväxter

Flugtrumpetväxter bebo mossar och myrar i många delar av Nordamerika, liksom tropiska höglandet och regnskog i Sydamerika. Sarracenia, den nordamerikanska sorten växer i våtmarker och fällor vatten i stora blad kannor. Detta vatten är inte att dricka-koppen fällor insekter och dränker dem. Ruttnande insekter och avföring från andra insekter som lever på liken gödslar växten genom instängda vattnet

Nepenthes

Nepenthes eller koppar apa -. Naturlig för Sydostasien, Australien och Nya Guinea-använda andra växter för att stödja deras rankor och form fällor fallgrop på tips. Vatten samlas i fällor och flygande insekter dras till dem genom doften av anläggningens nektar hamnar i koppen. Vattnet innehåller en stark syra från anläggningen, som smälter små insekter inom några timmar.

Suckulenter

Några ökenväxter har djupa rötter att utnyttja underjordiska vattenkällor medan andra kallas suckulenter lagra vatten i speciella vävnader. Suckulenter ta sig många uttryck, från det välbekanta fat kaktusen och kaktus Saguaro att agave och aloe vera. Dessa anläggningar kombinera bred, grunt rotsystem med tjocka stjälkar eller blad som syftar till att hålla vatten internt. När regnar kommer, effektiv rotsystem uppsluka snabbt växterna med vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org