välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

struktur humant papillomvirus

Postad av : Stefan Svensson

Humant papillomvirus (HPV) är det virus som orsakar genitala vårtor. HPV kan påverka män eller kvinnor, men viruset är ett problem främst för kvinnor. Vissa stammar av HPV kan orsaka livmoderhalscancer trots att kvinnan visar några tecken eller symptom. Ett vaccin skapades för att förhindra spridning av HPV. Veta HPV struktur och läge för infektion hjälper människor att förstå hur viruset sprids och dess funktion

icke höljeförsedda

Ett virus yttre lager är antingen insvept eller icke-höljeförsedda. Humant papillomvirus är icke höljeförsedda. Till skillnad från bakterier virus är mer känsliga för läkemedel och miljö om de är insvept. Ett kuvert betyder att viruset tar yttre membran av en mänsklig cell när det lämnar cellen. Den yttre membranet i en mänsklig cell är mer mottagliga för miljön och droger, vilket gör humant papillomvirus mindre känslig för receptbelagda läkemedel. Eftersom humant papillomvirus är icke höljeförsedda, är det mer resistent mot miljön.

DNA

Virus genomen är antingen i RNA eller DNA. Till skillnad från vanliga människor eller bakterier celler, är ett virus kan absolut använda RNA för att göra DNA. Till exempel är HIV-virus ett RNA-virus. Dock är humant papillomvirus ett DNA-virus så den gör sin proteiner direkt från DNA. En annan typ av skillnad i virus är en enda strand eller dubbel på DNA-molekylen. Dubbel-DNA (dsDNA) är i allmänhet i större virus.

L1 protein

L1-protein är ansvarig för kapsid av viruset. En kapsid är den del av viruset som håller RNA eller DNA. Den kapsid definierar formen av viruset också. L1 protein som omger DNA och gör upp kapsid av humant papillomvirus är i fokus för HPV-vaccinet. Vaccinet används för att framkalla en reaktion från kroppen för att skydda människor från smitta.

Diagnos

HPV inte kulturen i ett laboratorium. Istället när kvinnor går till deras årliga checkup, är ett cellprov som utförs. Utstryket tar ett prov av celler i livmoderhalsen. Dessa celler undersöks sedan i mikroskop. Om någon felaktigt celler visar tecken på onormal tillväxt läkaren frågar kvinnan att komma in för ytterligare diagnostik.

Cancer

Det finns två proteiner på cellerna i livmoderhalsen som är ansvariga för celltillväxt reglering. RB och proteiner p53 ansvarar för cellens död om det blir sjuka eller DNA är skadat. DNA från virus skapar proteiner som fäster vid dessa reglerande proteiner på genen. Detta hämmar cellens förmåga att dö, är så tumörer skapas från oreglerade spridning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org