välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av farligt avfall

Postad av : Stefan Svensson

Det finns många typer av farligt avfall som ställer olika grader av fara för allmän säkerhet och miljö hälsa. Avyttring av dessa material kan vara utmanande och ofta behöver hanteras av proffs. Spridningen av miljöfarligt avfall har drivit skapandet av en bransch särskilt utformade för att försöka hantera dem på ett så säkert sätt som möjligt

kärnavfallsfrågor

avfall från kärnkraftverk och kärnvapen teknologi är utan tvekan den mest farliga skapats av samhället. De faror som är förknippade med kärnavfallet förvärras av den extremt långa halveringstiden av radioaktiva material, under vilket de upprätthåller sin farliga egenskaper. Faror från kärnavfall omfatta både omedelbara hälsorisker och långsiktiga risker vid ökningar av cancer och fosterskador. Det finns också säkerhetsaspekter kring kärnavfall, eftersom vissa typer kan användas som vapen och måste strikt kontrolleras.

Industriavfall

Många rengöringsmedel och lösningsmedel som används i industriella och kommersiella processer blir farligt avfall efter användandet. Environmental Protection Agency (EPA) har särskilda tekniska grupper baserat på om de kommer från specifika eller icke-specifika branscher eller processer samt graden av fara de utgör. Dessa inkluderar kemikalier virke, föreningar som innehåller dioxin och raffinaderi avloppsvatten. Läkemedelstillverkning och organisk kemisk produktion leder också till skapandet av farligt avfall. EPA publicerar riktlinjer om omhändertagande av farligt industriavfall.

Universal Avfall

En annan kategori av farligt avfall betecknas som universell avfall. Detta avfall genereras från ett stort antal olika källor och består av produkter som betjänar både kommersiell och personligt bruk. Två av de främsta exemplen på universella avfall är batterier och glödlampor. Används i hela samhället i stora mängder, bortskaffande av batterier och andra former av samhällsomfattande avfall kan inte vara så noga övervakas och kontrolleras som industriavfall. Vanligen bara slängs med soporna dessa avfall ta sig in i deponier och förbränningsanläggningar där deras giftiga komponenter släpps ut i miljön.

medicinskt avfall

medicinskt avfall i vissa typer kan en biologisk fara och utgör säkerhetsrisker. Även om US EPA inte strikt utse medicinskt avfall som farligt, det definitivt kan orsaka hälsoproblem om det inte hanteras på rätt sätt. Kasserade nålar och blodprodukter har potential att sprida sjukdomar och orsaka skada. De flesta medicinska avfallsströmmar regleras på delstatsnivå och lokal nivå.

Byggavfall

Avfall från byggarbetsplatser kan vara farliga. Asbest kakel och isolering, rör bly och vissa kemikalier som används inom underhåll alla hör till denna kategori. Byggindustrin måste vara medveten om dessa risker och vaksam i sitt säker deponering. EPA: s riktlinjer reglerar igen och utbilda branschen om omhändertagande av sitt avfall.

Elektroniskt avfall

Många elektroniska produkter innehåller spårmängder av farliga material som kan innebära problem om förbränns eller deponeras på en deponi. Datorer innehåller många komponenter som hör till denna kategori, CPU, CRT-skärmar och kretskort. Utbredd användning och oreglerat bortskaffande gör dem till en verklig bidrag till det övergripande farligt avfall problem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org