välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av värphöns

Postad av : Annika Hultén

Den typiska kycklingar som lägger ägg människor äter börja producera ägg när de når cirka 22 till 24 veckor gamla. Dessa kycklingar kommer att fortsätta att lägga ägg tills de når ca 65 veckor gamla. Många av dessa värphöns raser från USA, medan andra utvecklade utomeuropeiska eller är hybrider som särskilt skapats för om ägg

Sussex

Sussex höns har sitt ursprung i den engelska länet som de får sitt namn. Den värphöns väger ca 7 kg. och Sussex är en varning ras som lätt anpassar sig till var den lever. Dessa höns är fogliga och kommer bra på friland eller i burar. Sussex har förmågan att lägga så många som 260 ägg under ett enda år och dessa beige ägg stora. Rasen fungerar också som en kött kyckling i vissa fall.

Rhode Island Red

Rhode Island Red är en stor värphöna vid 6-1/2 lbs. och har ett rykte om att vara aggressiv ibland. Dessa kycklingar lägga ägg på en produktiv takt, med vissa exemplar kan lägga 300 ägg under ett år. Rasen har sina rötter i staden Adamsville, Rhode Island, därav namnet. Den har rödaktiga fjädrar som den får från den malajiska typ av kycklingar som bidrog till att åstadkomma rasen.

Livorno

Livorno är en top äggläggande hönor, med 280 vita ägg per år för den genomsnittliga kyckling. Rasen finns i många färger-röd, svart, vitt, ljust och mörkt brun, blå och silver. Den Livorno kommer från Livorno, Italien, och är en mindre typ av värphöns på 3 kg. Leghorns har förmågan att flyga och är kända för att bete sig nervöst omkring folk.

Golden Comet

The Golden Comet Rasen är en hybrid kyckling utformats av jordbruks-vetenskap som ett ägg lager. Fåglar som leghorn och Rhode Island Red föds för att producera denna höna, som producerar stora, bruna ägg. Hönorna väger runt 7-1/2 kg och är brunröda. De är lättsam, tyst fåglar som inte har några problem att anpassa sig till eftersom den endast.

Barred Rock

Barred Rock kyckling, som brukar kallas en Plymouth Rock kyckling, har en preskriberad mönster på sina fjädrar och kan vara blå, vit, buff och silver-pläterad . . En amerikansk höna, väger Barred Rock runt 7 eller 8 kg. och är normalt blida. Både om och kött höns kan Barred Rocks lägga 200 medelstora ljusbrunt ägg varje år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org