välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är Sockeye lax hotade?

Postad av : Jeanette Morales

Mänskligheten har gjort många förändringar i miljön utan att först utreda och väga de negativa följder. Ocean liv är inget undantag från denna oroväckande trend. Sockeye lax, bland andra djur, har förlorat majoriteten av deras naturliga miljö. Det faktum att denna typ av lax leker bara en gång gör den sårbar för mänskliga intrång, t. ex. överfiske och dammar

Sockeye Lax

Sockeye lax är hemma i Stilla havet och tillbringar största delen av sina liv i sjöar som matas in i Stilla havet. Även Sockeye lax rankas den tredje vanligaste bland stillahavslax är Snake River Sockeye Lax anser den amerikanska regeringen kansli skyddade arter vara en utrotningshotad art. Man uppskattar att det endast finns ett par hundra av den här typen av Sockeye lax i havet.

Kraftverksdammar

kraftverksdammar, byggd för vatten lagring och spridning samt vattenkraft, har kraftigt minskat sin livsmiljö för Sockeye lax. Vissa livsmiljöer har nu begränsad tillgång och andra är nu helt otillgängliga. De gränser som dammar plats på det naturliga flödet av vatten har orsakat temperaturförändringar och sediment uppbyggd på lekplatser. Effekterna av dessa förändringar är svåra att mäta, men onåbar för lekområde har den uppenbara effekten att minska lax nummer.

mänskliga Intrång

Människor har gjort betydande förändringar i Sockeye laxens habitat samt till de områden som angränsande områden. Avverkning, vägbyggen, gruvdrift och stadsutveckling har alla haft indirekta effekter på Sockeye lax nummer. Denna mänskliga ingrepp har orsakat försämring av vattenkvaliteten samt förändringar av vattentemperatur och erosion av ström banker.

Enligt Office of skyddade resurser, de nedre 48 staterna har eliminerat cirka 53 procent av infödda våtmarker.

Överfiske

Fritidsfiske laxfiske har hjälpt den minskade befolkningen. Med betydligt mindre än optimal kondition, inte lax inte naturligt återbefolka lika snabbt som de fiskas. Yrkesfisket har också tagit ut sin rätt. Även om det är olagligt, används vissa fiskare drivgarnsfiske tekniker som snabbt bryter laxbeståndet.

Främmande arter

Några främmande predatorer som har införts i Sockeye laxens habitat. Dessa befolkningsförändringar följd av ändringar i livsmiljön som gjorts av mänskligheten. På grund av ändringar i livsmiljön, ockuperade områden av lax har blivit mer attraktiva för rovdjur som sjölejon, sälar hamnen och stora fåglar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org