välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka växter som kan användas i ett forskningsprojekt?

Postad av : Camilla Näslund

Vetenskap projekt med växter ge värdefull praktisk erfarenhet för studenter att lära botanik. Frön och vanliga växter hushåll är billiga material som finns på plantskolor. För naturvetenskapliga projekt, de två viktigaste faktorerna vid val av frön och växter är tillväxttakt och kostnader: kommer växterna behöver uppmärksammas med jämna mellanrum (även dagligen) och flera krukor med samma växt kommer att användas för jämförelser och kontrollerade tester .

Du behöver:
blotta ögat eller teleskop.
kompass.

Seeds

Alla typer av trädgården utsäde kan användas för att illustrera effekterna av vatten och solljus på groning och tillväxt. Frön är utformade för att gro snabbt och kan startas på fuktigt hushållspapper att observera delar av spirande växter. Snabbväxande frön inkluderar dem för grönsaker som äts, t. ex. alfalfagroddar och broccoli. Solrosfrön gror också snabbt.

Blommor

Förstå grundläggande blodomloppet i växter kan illustreras med hjälp av snittblommor. Vita nejlikor kan placeras i färgat vatten för att visa att anläggningen tar upp vatten från behållaren och tar det upp till blomman. Efter två dagar, kronbladen på nejlikan ändras från vitt till en skugga av färgat vatten (kan mängden vatten som tas upp av växten också mätas i behållaren).

Rumsväxter

För att studera effekterna av olika miljöfaktorer på växter, såsom temperatur, ljus, vatten och jord, använd sunt krukväxter såsom murgröna eller philodendron --- du kommer att behöva flera sticklingar av växten så att du kan omfattas av liknande prover till variationer.

En jämförande studie av ljus och klorofyll kan använda liknande växter i olika färger, såsom murgröna och Coleus, där de förra med gröna pigment och den sistnämnda skulle ha rött pigment. Angående en uppsättning av växter (dvs en kastrull med murgröna och en av Coleus) till samma ljusförhållanden (t. ex. mindre ljus eller intensivt ljus) och observera skillnader i deras tillväxtmönster.

Allelopati

Enligt US Department of Agriculture, den söta potatisen innehåller många allelochemicals, som tillverkas och släpps ut i den omgivande marken för att förhindra att andra växter från att växa alltför nära och eventuellt trängsel eller hämma dess tillväxt. Sötpotatis växter kan odlas på olika avstånd från andra anläggningar för att mäta effekterna av allelopati. För att se om allelochemicals kan användas som naturliga ogräs, gräva upp vanliga ogräs som maskros eller milkweed, och plantera dessa i ett kontrollerat område bredvid sötpotatis, varierande avstånden mellan anläggningen uppsättningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org