välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur energiflödet genom ekosystemet?

Postad av : Jeanette Morales

sön bränslen växter

Ljus, en form av energi, ger en av de grundläggande komponenterna som behövs av gröna växter att producera mat i form av socker . Denna åtgärd sker genom fotosyntesen av klorofyll av anläggningen. Dessa växter, som också kallas producenter, släppa en liten mängd av den energi som de fånga i form av värme.

Djur äter växter eller andra djur

Växtätare känd som konsumenter äter växter. Dessa djur använder växterna att skapa sin egen form av energi. När ätit växter in i matsmältningssystemet dessa konsumenter, bryter kroppen ner maten till användbar komponenter, bland annat socker. Mitokondrierna i cellerna i djur omvandlar socker till ATP, i form av energi som är nödvändig för livet. Djur som äter andra djur, rovdjur, smälta köttet i sina grundläggande delar och använda sockret från det att producera eget ATP. Den energi som produceras av djuren bidrar också till att reglera kroppstemperaturen, och denna energi avleds från kroppen i form av värme.

nedbrytare finish förflyttning av energi

När en växt eller ett djur dör, inte dess kropp inte är hela evigt. Med tiden, bakterier och andra nedbrytare bryter kroppen ner i sin egen form av energi. De nedbrytare är slutstationen för energi i ekosystemet. De använder denna sista bit av energi för att framställa värme. Energi kan bara börja flöda igen med solens ljus.

    
    Copyright © 2011 give2all.org