välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

värde: rubiner vs smaragder

Postad av : P-O Lennartsson

Fastställandet av värdet på pärlor är en kombination av bitar, cirkumflex, färg och klarhet. I jämförelse smaragder kontra rubiner, de två ädelstenar båda har exempel på sällsynta ädelstenar, vanligtvis av en stor storlek och distinkt färg som är eftertraktade. Både pärlor i vår kultur idag används för att beteckna lyx, som i Roberto Coin smycken som använder en liten rubin som signatur i varje av hans verk

Historia

Smaragder har en mycket rik historia. Cleopatra var känt för att ha dem, medan hon bodde i Egypten. Kejsaren, Nero, sades ha tittat igenom en smaragd för att lugna ögonen medan du tittar på spelen i Colosseum. De sa att de har befogenheter att bidra till att ge klarhet, driva bort onda andar och ge framsynthet in i framtiden. Rubiner har mer av ett mystiskt förflutet, eftersom de kunde ofta misstas för andra röda ädelstenar. Ett exempel på detta är Black Prince's Ruby av de brittiska kronjuvelerna, som inte är en ruby utan en spinell.

Funktioner

Smaragder är kända för sin rika gröna färg. Det blir denna färg från kromoxid i kemi. Många av de naturliga ädelstenar har inneslutningar som identifierar dem. Detta betyder inte nödvändigtvis minska värdet, eftersom det är den briljans i färg som är mer definitiva.

Rubiner är en del av korund familj och identifieras genom sina rika, röd färg. De får sin färg från små mängder krom. Andra pärlor i familjen betecknas som safirer. De är den näst svåraste naturligt mineralvatten, med diamanter att vara den första.

Geografi

ädelstenar finns i specifika områden av världen. Rubiner finns i Thailand, Kambodja, Sri Lanka och North Carolina. Några av de mest sällsynta stenar bryts från Burma. Färgen på ruby är relaterat till spår mineralinnehållet från platsen för den geologiska formationen där stenen finns. Smaragder idag utvinns från regioner i Zambia, Zimbabwe och Columbia. De bästa stenarna kommer från kalcit ådrad kalksten i Columbia.

Värde

Smaragder sägs vara mer värdefullt än rubiner, trots rubiner högt skattade. Även om båda stenar kan hittas i godtagbara kvantiteterna av mindre pärlor, de större, mer lysande smaragder ger ett högre värde i procent i förhållande till deras mindre, mindre stenar. Den mest sällsynta av smaragder är "Göta de Aceite" eller "olja drop", som finns i Colombia.

Överväganden

När man jämför värdet av rubiner kontra smaragder, bör du ta hänsyn till deras kemiska egenskaper, eller där stenen bröts ur, liksom deras färg. Detta kan dramatiskt definiera vad det är värt, även om det inte är en pärla av betydande storlek. Rubiner av en brand rött är mest önskad, medan smaragder av ett medium grön (inte för ljus, inte för mörk) är efterlysta.

    
    Copyright © 2011 give2all.org